Han skal lede vår storsatsing på esport

Gamer.nos nye esportsjef avslører to nye, norske ligaer.

Stein Wilmann skal holde i esporttøylene på Gamer.no i tiden fremover.
Audun Rodem/Riot Games

Forrige måned søkte vi etter en prosjektleder som skal bygge opp Gamer.nos satsing på konkurransebasert spilling. Vi fikk inn svært mange gode søknader, men det var én person som skilte seg ut: Stein Wilmann.

Wilmann har vært en ildsjel i esportmiljøet i Norge siden tidlig på 2000-tallet. Han har vært primus motor og styreleder i BX3 Elektroniske Sportsklubb, medarrangør i SpillExpo og styremedlem i Norges Esportforbund. I 2004 bidro han til å skape Norges første liga i esportsammenheng gjennom Nordic Clan League. Wilmann har vært innom de fleste roller, fra spiller og lagleder, til klubbleder og arrangør.

Solid dekning og jevnlige konkurranser

Nå skal han sørge for at esportdekningen på Gamer.no blir forutsigbar og solid, med jevnlig redaksjonell dekning av konkurransemiljøet, arrangering av egne norske ligaer og turneringer, og videreutvikling av nyttige tjenester for både spillere, klubber og publikum i Norge.

– Hva fascinerer deg mest med konkurransespilling?

– Det er flere aspekter ved esport jeg finner fascinerende, men skulle jeg valgt én måtte det vært esportens unike evne til å aktivisere og mobilisere personer som ikke finner et tilbud innenfor konkurranseaktivitet ala tradisjonell idrett; mind games som sjakk og poker; eller andre aktiviteter. Jeg tror ikke noe på at det finnes «konkurransemennesker» og «ikke-konkurransemennesker». Snarere er vi heller forskjellig i hva som appellerer til oss, og at tradisjonell idrett har for stor definisjonsmakt på dette området.

Jens «Snute» Waller Aasgaard er kanskje Norges mest kjente esportutøver akkurat nå.
MLG, Blizzard

Gode tider for norsk esport

– Hvordan står det til med norsk esport i disse dager?

– Norsk esport er i en oppsving etter en lengre nedgangsperiode. Historisk sett har vi opplevd konjunktursvingninger, men dette har i stor grad vært knyttet til initiativ og initiativtakere som har kommet og gått.

– Ellers er det verdt å merke seg at vi for første gang på lang tid har nordmenn som hevder seg i internasjonal sammenheng. Da tenker jeg særlig på Jens «Snute» Aagaard, men også andre spillere som Kristoffer «TargA» Marthinsen, Erlend «NukeDuck» Holm, Fredrik «Bergie» Bergmann, og Peter «Znik» Skarstein.

– Hvilken rolle skal Gamer.no ha i esportmiljøet i Norge i tiden fremover?

– Gamer.no vil forhåpentligvis fortsette å være en nøytral og seriøs aktør innenfor det norsk esportmiljiet. Det innebærer at vi har en løpende og god dialog med samfunnet, arrangører, klubber og spillere. Kort summert skal vi bygge videre på arbeidet som har vært lagt ned tidligere og videreutvikle disse konseptene.

Les også
Anmeldelse:

– Hva blir din viktigste oppgave nå?

– Min viktigste oppgave blir selvfølgelig å påse at Gamer.no utvikler seg i riktig retning med tanke på esportsatsningen. Herunder følger en naturlig kvalitetssikring av alt relatert til esportbiten fra regelverk til gjennomføring av arrangement. Det vil samtidig være viktig for meg på et personlig plan at esporten utvikler seg til å bli en positiv kraft i samfunnet vi lever i.

Liga i Counter-Strike og League of Legends

– Gamer.no skal snart annonsere to nye ligaer. Fortell litt om dem og hva vi kan vente oss.

– Uten å si for mye før den offisielle annonseringen, så kan jeg i det minste fortelle at brukerne kan forvente seg seriespill i samme form som SteelSeries StarCraft League for StarCraft II. De to spillene vi landet på er Counter-Strike: Global Offensive (5 mot 5) og League of Legends (5 mot 5), så lagspill får seg definitivt et løft. Vi føler også at disse to spillene har to av de største miljøene bak seg, og forventer derfor stor oppslutning. Seriestart finner sted til høsten og det blir sluttspill i Oslo. Før sommeren arrangerer vi en oppvarmingsturnering i disse spillene, med fine premier til de beste lagene.

Siste fra forsiden