King of Nordic: Overwatch Cup

Har ditt lag det som trengs for å bli kongene av Norden?

Gamer.no arrangerer norske kvalifiseringer til King of Nordic: Overwatch Cup.

Blizzard Entertainment

SLIK FUNGERER KING OF NORDIC: OVERWATCH CUP

Vis mer

Inntil fire nasjonale kvalifiseringer i Norge, Sverige, Danmark, Finland og Island. Vinnerne i hver nasjonale kvalifisering representerer sine nasjoner i en ukentlig TV-sendt turnering; King of Nordic: Overwatch Cup. Vinnerlaget her vil sikrer seg en plass i sluttspillet.

Sluttspillet består av de fire ukentlige vinnerlagene samt fire inviterte, profesjonelle Overwatch-lag. Her kjemper lagene om over 40 000 kroner i førstepremie.

Med over ti millioner spillere har Overwatch mildt sagt gjort en god entré i spillverden. Nå skal svenske ESEN, i samarbeid med G2A, sørge for at spillet skaffer seg et fotfeste i den nordiske e-sportscenen.

Din mulighet til å representere Norge

I september og oktober vil King of Nordic: Overwatch Cup arrangeres, en turnering for å krone Nordens beste Overwatch-lag. Gjennom nasjonale kvalifiseringer vil alle interesserte lag kunne få muligheten til å stikke av med over 40 000 kroner og retten til å kalle seg kongene av Norden.

For å kunne representere Norge i turneringen, er man først nødt til å slå resten av de norske lagene. Gamer.no kommer til å gjennomføre inntil fire kvalifiseringer, og vinnerlaget kommer til å kjempe for en plass i sluttspillet mot de andre nordiske representantene. Den første norske kvalifiseringen finner sted allerede fredag 2. september, og du kan melde på ditt lag via turneringssidene til Gamer.no.

Storslagent sluttspill

Hvert av deltakerlandene har mulighet til å kuppe inntil to av totalt fire plasser i sluttspillet. I tillegg til å spille mot de andre ukentlige vinnerne, vil sluttspillet også bestå av fire profesjonelle Overwatch-lag som er blitt direkte invitert av ESEN. Dermed får spillerne muligheter til å teste krefter mot noen av verdens beste Overwatch-lag.

Lagene som så langt er invitert til turneringen er Reunited, Rouge, Luminosity, MisfitsGG, Dignitas og OWKings. Utenom det sistnevnte laget, er dette lag som for øyeblikket rangeres innenfor topp ti på de uoffisielle rangeringslistene til GosuGamers. Hvilke av disse lagene som kommer til å delta i turneringens sluttspill er enda ikke klart, og turneringsansvarlig for ESEN, Jonathan Grotzinger sier til Gamer.no at de kommer til å følge et «førstemann til mølla»-prinsipp for å avgjøre hvem som får delta.

– Vi har sendt invitasjoner til flere profesjonelle lag. Foreløpig er det de nevne lagene vi har vært i kontakt med. Det betyr ikke at alle kommer til å delta, men at fire av disse lagene vil ha en plass i sluttspillet. De fire første som gir oss positiv tilbakemelding kommer til å delta.

Til tross for at de profesjonelle lagene ikke er av nordisk opprinnelse, eller nødvendigvis har en helnordisk spillerstall, ser Grotzinger på det som en sjanse til å nå ut til et større publikum i oppstartsfasen.

– De profesjonelle lagene er kanskje ikke nordiske, men målet her er å nå ut til et større publikum. Vi vil gi de nordiske lagene, altså de som kvalifiserer seg gjennom de ukentlige turneringene muligheten til å prøve seg mot strukturerte organisasjoner. Vi vil produsere et underholdende show. Hvis cupen er en suksess, vil vi veldig gjerne utvide den til en vanlig King of Nordic-turnering, slik vi arrangerer i Counter-Strike: Global Offensive, sier han til Gamer.no.

Meld på deg og ditt lag via turneringssidene på Gamer.no »

Siste fra forsiden