Nedskjæringer hos Funcom

Harde tider

Den norske spillutvikleren kutter tjue prosent av staben.

Funcom gikk på en smell etter lanseringen av Age of Conan i fjor. Spillerne forlot storsatsingen, produsenten måtte gå og servere ble slått sammen.

Bilde fra Age of Conan

I år så det ut til å gå bedre for Funcom og Conan, med bedre regnskapstall og store oppdateringer til spillet. Likevel ser ikke dette ut til å ha snudd de dårlige tidene for spillutvikleren, for ifølge dagensit.no har de nå begynt med store kutt i staben. Tjue prosent av de ansatte vil bli sagt opp eller sendt ut i permisjon. Kuttene vil ramme selskapets norske avdeling hardest, men her dreier det seg for det meste om permitteringer. Hvor lenge de skal permitteres er Funcom foreløpig ikke helt klare på.

Totalt vil femti av de to hundre ansatte i Oslo bli påvirket, mens det totale antallet oppsigelser og permitteringer skal ligge på mellom seksti og sytti. De konkrete grunnene til kuttene er ikke offentliggjort, men Funcom skal ha måtte justere kostnadsnivået etter inntektene.

Trass i kuttene fortsetter oppbyggingen av Funcoms nye avdeling i kanadiske Montréal. Flere ansatte fra Oslo skal overføres til den nye avdelingen, men overføringen blir antagelig noe forsinket grunnet nedskjæringene.

Som konsekvens av kuttene blir utviklingsperioden til det kommende nettspillet The Secret World utvidet med noen måneder.

Siste fra forsiden