Podkast

«Beat 'em up»-spill

Hardtslående slåssespill fra åtti- og nittitallet

Retro Crew minnes de sideskrollende «beat 'em up»-spillene.

Sega

Hver uke samles Rad Crew-gjengen for å snakke om gamle dager, og denne uken er intet unntak, I dagens hardtslående episode av Retro Crew er temaet slåssespill – såkalte «beat 'em ups».

Da mener vi ikke den typen spill hvor to figurer møtes for å banke livskiten ut av hverandre, slik som Street Fighter og Mortal Kombat, men den typen spill der en eller flere figurer må kjempe seg gjennom ofte sideskrollende miljøer fulle av fiender.

Eksempler på sjangeren inkluderer klassikere som Double Dragon, Altered Beast, Final Fight, Streets of Rage og Turtles in Time. Dette er også spill som nevnes i dagens episode.

Final Fight.

Selv om denne typen slåssespill var langt mer populær på åtti- og nittitallet, da gatene faktisk var fulle av punkere som måtte bankes om man for eksempel skulle komme seg til butikken, har sjangeren fått et lite oppsving i de senere årene. Nyere titler som Scott Pilgrim og Castle Crashers er gode eksempler på moderne «beat 'em up»-spill, og man kan kanskje også argumentere for at storspill som God of War og Devil May Cry faller innenfor eller i det minste svært nær samme sjanger.

For å høre lydfilen direkte må du ha Adobe Flash installert og javascript aktivt. Du kan imidlertid laste ned og spille av filen i MP3-format herfra: Last ned lydfilene i stedet.

I studio denne gangen finner vi Josten Hakestad, Stian Askeland og Are Ness Fløgstad. Hakestad er som kjent tidligere GBA-mester i boksing, og både Askeland og Fløgstad er kjent for å banke skurker i Stavangers gater, så vi må anta denne gjengen vet hva de snakker om.

Gått glipp av tidligere episoder?

Retro Crew et nettradioshow som dedikeres til gamle spill, konsoller og maskiner, laget av Rad Crew i samarbeid med Gamer.no. Det er produsert 56 episoder til nå, og her er de tre forrige:

Episode 55: Disse Star Wars-spillene preget vår barndom
Episode 54: Retro Crew vurderer retrotjenester på nettet
Episode 53: Musikalske høydepunkt fra Castlevania-serien

Hver episode er tilgjengelig gjennom iTunes-strømmen og RSS-strømmen til Rad Crew, og du kan laste den ned som MP3-fil.

Siste fra forsiden