Northern League of Legends Championship

«Hatrixx» er eneste norske startende spiller igjen i NLC-sluttspillet

På lørdag kan Jørgen «Hatrixx» Elgåen og resten av BT Excel sikre seg en finaleplass i Northern League of Legends Championship.

«Hatrixx» er eneste gjenværende nordmann i NLC-sluttspillets start-femmere.
Movistar Riders

Inneværende sesong av Northern League of Legends Championship går mot slutten og kun fire kamper skal spilles før vinnerne kåres og premieres med sin del av premiepotten på hele en million SEK samt beæres som historiens første vinnere av NLC. Mid Lane-spiller Jørgen «Hatrixx» Elgåen står igjen som den eneste norske spilleren i sluttspillets start-femmere, og på lørdag får han og resten av BT Excel muligheten til å sikre seg en plass i NLC-finalen. Laget som kan stikke kjepper i hjulene for Elgåen og BT Excel er Fnatic Rising, ledet av norske Nicholas «NicoThePico» Korsgård.

Nicholas Korsgård leder Fnatic Rising fra sidelinjen i lørdagens oppgjør.
Michal Konkol/Riot Games

Kampen mellom BT Excel og Fnatic Rising starter 14:00 på lørdag 15. august. Du kan se den her »

Selvsikker mot tidligere lagkamerat

DISSE SPILLER FOR BT EXCEL I NLC:

Vis mer

Rosendo «Send0o» Fuentes Bóveda (Top)
Christian «Taxer» Vendelbo Bylling Jensen (Jungle)
Jørgen «Hatrixx» Elgåen (Mid)
Matthew «Deadly» Smith (ADC)
Raymond «KaSing» Tsang (Support)

Elgåen har lang fartstid i det norske League of Legends-miljøet med erfaring fra flere ulike topplag i Telialigaen. 22-åringen har også erfaring fra internasjonalt nivå, og har spilt på lag som MAD Lions, Splyce Vipers og Movistar Riders. Siden mai har han fungert som Mid Lane-spiller for BT Excel - akademilaget til Excel Esports, som forøvrig er klubben hvor nordmannen Tore Eilertsen er Support-spiller.

Før lørdagens oppgjør kan Elgåen melde at han har stor tro på lagets sjanser mot Fnatic Rising, og trekker blant annet frem lagkameratenes ferdigheter som en av fordelene de har over motparten.

– Jeg tror vi står veldig sterkt mot Fnatic. De har vist at de har en veldig satt spillestil som har gjentatt seg i nesten hver eneste kamp, mens vi har hatt mer variasjon i spillestilen vår og har vist flere strategier enn hva de har gjort. Jeg tror også at vi har en fordel individuelt sett som spillere, sier han til Gamer.no.

LES OGSÅ: Påmeldingen til Telialigaen er åpen

Mid Lane-spiller i BT Excel, Jørgen «Hatrixx» Elgåen. Her avbildet under SpillExpo 2016.
Eivind Von Døhlen/Good Game

På motsatt side av Summoner's Rift møter Elgåen en tidligere lagkamerat i Mid Lane - svenske Felix «MagiFelix» Boström. I 2018 spilte begge Mid Lane-spillerne for spanske Movistar Riders.

– Personlig gleder jeg meg veldig til kampen, ettersom jeg jobbet sammen med «MagiFelix» da vi spilte for Movistar Riders. Jeg har aldri hatt muligheten til å spille mot han i en kamp som det her.

LES OGSÅ: Stian Blipp trår inn i Nordavind

Til tross for at BT Excel gikk på to tap mot Riddle i NLC-seriespillet mener Elgåen at det er mest sannsynlig at lørdagens oppgjør vil gjenta seg i sluttspillets finale.

Les også
Storfavorittene innfridde i sesongstarten

– Riddle har spilt bedre enn hva vi først hadde sett for oss og de har sett sterke ut. I våre kamper mot de spilte vi dårligere enn hva vi vanligvis gjør, og vi spilte lagkomposisjoner vi ikke var helt sikre på. Riddle var de første som sørget for et Fnatic-tap, så de er ikke dårlige. Jeg mener bare at vi i BT Excel og spillerne i Fnatic Rising ser bedre ut, avslutter han.

– Skaff deg et nettverk i miljøet

NLCs offisielle lagsider er det oppført totalt fire norske spillere - enten som startende spillere eller som innbyttere. Til sammenligning er det oppført ti svenske- og hele tjuefire danske spillere. Dersom man tar landenes respektive innbyggertall i betraktning er det likevel Norge som kommer dårligst ut av statistikken.

– Jeg er litt usikker på akkurat hvorfor, men danskene var tidlig veldig dominante på den nordiske scenen, så det ble vel lettere for de å se mot de store profilene og jobbe mot et felles mål. Norge har aldri vært veldig store innen e-sport. Det er mange som har talentet til å komme seg til høyere ligaer, men som aldri tar steget utenfor norske turneringer og som går glipp av hvor annerledes det er på toppnivå, svarer Elgåen til faktumet.

LES OGSÅ: – For mange treninger fører til at spillere blir utbrente

Med sin brede erfaring fra League of Legends-scenen utenfor Norges landegrenser, er Elgåen en god kilde for kunnskap om hva som trengs for å lykkes. Når han blir spurt om han har noen tips til norske spillere som vil ta steget opp, er han kjapp til å oppfordre til utenlandsk spill.

– Akkurat nå er det vanskelig å vite hva mitt beste tips hadde vært, ettersom den norske ligaen gir en direkte mulighet for potensiell kvalifisering til NLC som er et naturlig steg opp. Jeg fikk ikke pushet meg selv videre som en spiller før jeg droppet å spille i Norge, og prøvde meg på utenlandske lag og i utenlandske turneringer, sier han til Gamer.no før han fortsetter.

– Noe av det jeg har lært på veien er at det hjelper veldig å skaffe seg et nettverk i miljøet - å gjøre deg sett ved hjelp av for eksempel Twitter. Da har folk mulighet til å se på deg som en potensiell signering, og det kan gi deg sjanser du vanligvis ikke ville hatt tilgang på. En annen ting som er veldig viktig er å være åpen til alt. Selv i LEC (League of Legends European Championship - det høyeste nivået i Europa, journ.anm.) spiller lag på helt forskjellige måter. Et eksempel er forskjellen på hvordan MAD Lions og Excel spiller. Selv om du tror at du kan mye er det mye bedre å gå inn i nye lag med et åpent sinn, og det kan fort vise seg at en spillestil du ikke er vant til er mye bedre for det laget du går inn i, avslutter han.

Siste fra forsiden