The Last of Us-serie

HBO starter produksjonen av The Last of Us-serien

Har nå fått grønt lys.

Sony

I mars i år ble det kunngjort at det skal lages en TV-serie av den populære spillserien The Last of Us, og nå har serien tatt et stort steg mot endelige realisering.

Utvikleren Naughty Dog har nemlig kunngjort at serien har fått sitt offisielle grønne lys fra HBO, kanalen som skal produsere og vise serien.

Neil Druckmann, regissør og forfatter for begge spillene, vil skrive manuset til TV-serien sammen med Craig Mazin, skaperen og manusforfatteren bak HBO-serien Chernobyl.

Sony

Baseres på det første spillet

Druckmann og Mazin blir også sjefsprodusenter for serien sammen med Carolyn Strauss, som tidligere har hatt den samme rollen i serier som Game of Thrones og Chernobyl.

Serien skal altså baseres på historien fra spillene og finner sted 20 år etter at den moderne sivilisasjonen har blitt ødelagt, hvor Joel, en av de overlevende, må smugle 14 år gamle Ellie ut av en tungt bevoktet karantenesone.

TV-serien tar med andre ord utgangspunkt i begivenheten fra det første spillet, da Ellie som kjent er eldre i oppfølgeren. Som Gamer.no rapporterte i august vil serien legge nye elementer til originalhistorien, men samtidig gjenoppfinne det som allerede ligger der.

Serieskaperne satser imidlertid på at HBO-serien vil vil bli godt mottatt blant kjennere av spillene.

– Craig og Neil er visjonære som befinner seg i en egen liga. Med dem bak rattet ved siden av den makeløse Carolyn Strauss vil denne serien garantert appellere til både den harde kjernen av The Last of Us-fans og nykommere til denne sjangerdefinerende sagaen, sa visesjef hos HBO Programming, Francesca Orsi, i pressemeldingen.

Les også: Dette er det første bildet av Tom Holland som Nathan Drake »

The Last of Us

Les også

Siste fra forsiden