HD DVD gravlegges

Toshiba har bestemt seg

Så er det offisielt, Blu-ray vant formatkrigen mot HD DVD.

Sony og Blu-ray er vinnere av formatkrigen mot HD DVD. Dermed er det klart hvem som skal gi oss høydefinerte filmer på plate de neste årene. Tirsdag offentliggjore nemlig Toshiba at de gir opp sin HD DVD-satsing.

Vil denne bli erstattet med en Blu-ray-spiller i nær fremtid?

Allerede nå vil Toshiba sende færre produkter ut til butikkene, og regner med full stopp i produksjonen fra slutten av mars 2008. Toshiba vil isteden fokusere på DVD-formatet, og satser sterkt på å være godt synlige i dette markedet.

– Vi har vurdert hvordan denne formatkrigen ville utvikle seg på lang sikt, og avgjorde at en rask avgjørelse fra oss ville være det beste for at markedet skal utvikle seg. Vi er skuffet på vegne av selskapet og våre kunder, men det er fortsatt store muligheter innen markedet for høydefinert film, sier Toshiba-sjef, Atsutoshi Nishida, i en pressemelding, ifølge Kotaku.

Microsoft har hele tiden vært en støttespiller av HD DVD, og har sin egen eksterne spiller til Xbox 360. Selskapet får likevel ikke panikk av at formater avvikles.

– Vi tror ikke de siste nyhetene rundt HD DVD-formatet vil ha noe betydning for Xbox 360-plattformen eller vår posisjon i markedet. Vi tror det er spill som selger konsoller, og vi har det største spillbiblioteket i denne generasjonen, skriver Microsoft i en pressemelding.

Det er ventet at selskapet kommer med en ny pressemelding etter Toshibas avgjørelse, og det vil neppe overraske om det lanseres en Blu-ray-spiller til Xbox 360 i løpet av våren.

Videre vil det neppe være uheldig for salget av PlayStation 3-konsoller at Blu-ray ble den endelige vinneren.

Siste fra forsiden