Heavenly Sword-skapere med nytt spill

Enslaved kommer til Xbox 360 og PS3 og får drahjelp av Gollum.

I 2007 var PS3s spillbibliotek betraktelig mindre enn i dag. Et av spillene som skulle hjelpe den ferskeste konsollen i konkurransen med Xbox 360 var Heavenly Sword. Dette PS3-eksklusive spillet tok kraftig inspirasjon fra Ninja Gaiden– og Devil May Cry-spillene. Men mest av alt minnet Heavenly Sword om den ekstremt populære og kritikerroste God of War-serien.

Gameplayet bestod for det meste av heftig slåssing med forskjellige typer sverd. Spillets sympatiske hovedperson, Nariko, er en mester av kampsportlignende sverdteknikk, og svingte det himmelske sverdet med dødelig effektivitet. Spillet ble godt mottatt av kritikerne, men den store salgssuksessen uteble. Sony har uttalt at det sannsynligvis ikke vil bli noen oppfølger til spillet.

Men utvikleren av spillet, Ninja Theory, eksisterer fortsatt. I en pressemelding fra Namco Bandai annonseres det neste spillet til utvikleren fra offisielt hold: Enslaved er på vei til Xbox 360 og PS3.

Spillet beskrives som et taktisk actioneventyr, og det sentrale for Enslaved er forholdet mellom de to hovedpersonene Monkey og Trip. Monkey er av den sterke og mutte typen, han trives egentlig best i eget selskap og takket være en ikke ubetraktelig fysisk styrke klarer han å komme seg ut av de fleste kniper.

Trip er en ung kvinne som har vokst opp i en skjermet og fredelig liten landsby. Hennes bidrag er tekniske kunnskaper i form av hacking og lignende.

Det begge disse to har til felles er at de ender opp som fanger på et slaveskip. Begge prøver å stikke av hver for seg, men Trip innser kjapt at hun er avhengig av Monkeys rå styrke. Ved å hacke et slavehalsbånd Monkey har rundt halsen klarer hun å linke de to sammen; dør den ene dør begge. Muskelmannen har nå ingen valg, de må samarbeide.

Enslaved er satt et 150 år tilbake i tid, til et post-apokalyptisk Amerika. Jorda har forandret seg til det ugjenkjennelige, det eneste som gjenstår er en stadig mer redusert menneskepopulasjon og nådeløse krigsroboter fra tidligere kriger. I spillet må spilleren ta seg frem i denne verdenen ved en kombinasjon av kamp, taktikk og utforskning.

Selve fortellingen har, som i Heavenly Sword, fått en fremtrende rolle i Enslaved. Det loves overraskelser underveis etter hvert som historien til den ufrivillige duoen fremskrider. Skuespilleren som er mest kjent for å være Gollums hjerte og sjel, Andy Serkins, gjør på nytt en opptreden både med stemme og ansikt, som ingen ringere enn Monkey selv.

Utviklingen kan skilte med andre navn som Heavenly Sword-komponisten Nithin Sawhney, og forfatter Alex Garland som har skrevet den kjente boken The Beach og som jobbet med filmen 28 Days Later. Han har hjulpet til med både manus og dialog. Enslaved slippes i løpet av 2010, til Xbox 360 og PS3.

(Kilde: Pressemelding)

Siste fra forsiden