Quantic Dream på PC

Heavy Rain, Beyond: Two Souls og Detroit: Become Human kommer til PC

Blir eksklusivt tilgjengelige via Epic Games-butikken.

Sony Interactive Entertainment

Under denne ukens Game Developers Conference kunne Epic Games avsløre at tre Quantic Dream-spill er på vei til PC for første gang.

De tre Quantic Dream-spillene kommer til PC senere i 2019.
Quantic Dream

Spillene det er snakk om er de tre nyeste prosjektene fra den franske utvikleren – Heavy Rain, Beyond: Two Souls og Detroit: Become Human. Samtlige skal etter planen slippes senere i år, men noen slippdatoer er enda ikke fastsatt.

I en pressemelding (via Polygon) forteller Quantic at spillenes PC-versjoner kun kommer til Epic Games-butikken ved lansering. Eksklusivitetsavtalen gjelder for 12 måneder, hvorpå hver av dem står fritt til å selges i andre butikker – inkludert Steam, GOG og lignende.

Går nye veier

I slutten av januar kunngjorde Quantic Dream at det dropper eksklusivitetsavtalen studioet har hatt med Sony siden 2006. Ifølge studiosjef David Cage var målet å bringe opplevelsene til et større publikum, og det begynner altså nå med PC-lanseringer av Quantics tidligere spill.

Heavy Rain-lanseringen ble kontroversiell, både på grunn av spillets temaer og spørsmålet om hvorvidt det faktisk var et spill.
Sony Interactive Entertainment

Heavy Rain ble opprinnelig lansert for PlayStation 3 i 2010, og tok for seg en historie fortalt gjennom øynene til fire forskjellige personer. Vår anmelder roste spillet for sine minneverdige scener, men mente opplevelsen til tid ble altfor rotete.

Beyond: Two Souls bygget videre på mange av konseptene fra Heavy Rain, og leverte nok en interaktiv fortelling for PlayStation 3 i 2013. Også her mente vi at historien var litt ufokusert, men både skuespill og manus ble løftet frem som velskapt i vår anmeldelse.

Quantic Dreams foreløpig siste spill var Detroit: Become Human, som kom til PlayStation 4 i fjor. Igjen ga utvikleren oss en fortelling fortalt fra flere perspektiver, der målet var å utforske hva det vil si å være et menneske. Vi likte spillet svært godt, og smalt til med åtte av ti poeng på karakterskalaen.

Epic har også sikret seg flere eksklusivitetsavtaler.
The Outer Worlds og Control er blant spillene som har valgt Epic-butikken »

Siste fra forsiden