Quantic Dream

Heavy Rain- og Detroit-skaperen dropper eksklusivitetsavtalen med PlayStation

Nå skal Quantic Dream lage spill for flere plattformer.

Sony

Quantic Dream, best kjent for spill som Heavy Rain, Beyond Two Souls og Detroit: Become Human, vil ikke lenger bare lage spill for PlayStation-konsoller. Det kunngjorde det franske studioet denne uken.

Heavy Rain var ikke studioets første spill, men det var nok det første som fikk mye såpass oppmerksomhet.
Sony

I et intervju med Variety forteller Quantic Dream-sjefene David Cage og Guillaume de Fondaumière at den nye utviklingen skyldes en investering fra det kinesiske megaselskapet NetEase – som blant annet samarbeider med Blizzard om å lage mobilspillet Diablo Immortal.

Cage og de Fondaumière vil fortsatt ha kontroll over studioet og alle kreative beslutninger, og sier seg svært fornøyde med sin nye partner og utsiktene for fremtiden.

– Vår mål er å være tilstede på alle plattformer hvor det er et publikum som kan nyte våre spill. VI vil selvfølgelig fortsette å lage spill for PlayStation, en plattform vi kjenner veldig godt etter å ha jobbet med Sony i 12 år, men vi ønsker også å ha en tilstedeværelse på andre relevante plattformer.

Frykter ikke Quantic Dreams skadde rykte

Nyheten kommer ett år etter at Quantic Dream mottok en rekke anklager om arbeidsforhold preget av rasisme og seksuell trakassering. Cage og de Fondaumière avviste anklagene på det sterkeste, og NetEase Games-sjef Simon Zhu har ikke latt seg skremme av studioets skadeskutte rykte.

– Et selskap på vår størrelse gjør ikke investeringer på måfå, og vi har selvfølgelig passet på å analysere alle sidene ved Quantic Dream, da spesielt kulturen i studioet. Dette er veldig viktig for oss, ettersom vi passer nøye på disse tingene i vårt eget selskap. Vi har hatt muligheten til å tilbringe mye tid med Quantic Dream-teamet, for å bli kjent med studiokulturen, og vi har ikke sett noe som støtter anklagene som ble omtalt i media, sa Zhu.

NetEase har ikke offentliggjort investeringssummen, og hva Quantic Dream skal jobbe med nå er heller ikke kjent.

Her på bruket ble Quantic Dreams nyeste spill godt mottatt.
Les anmeldelsen for Detroit: Become Human her »

Siste fra forsiden