Feature

Ukens nettutgivelser (uke 39)

Helgen er sikret

Denne uken har vi fått alt fra sexy pokerspill på Wii til en ASCII-versjon av Portal.

Fredag betyr to ting: Nettutgivelser og dampveivalser. Sistnevnte kan vi ikke hjelpe deg med, men nettutgivelser har vi i lange baner:

Xbox 360

Zombie Apocalypse (Xbox 360)

I Zombie Apocalypse skjer det noen av oss har advart om hele tiden: Verden oversvømmes av vandøde, som ikke har noe bedre å foreta seg enn å spise din hjerne. Sum et medlem av en liten gruppe overlevende må du gjøre det eneste riktige, nemlig å drepe så mange zombier som mulig, samtidig som du forsøker å redde andre mennesker fra en skjebne verre enn (eller i alle fall like ille som) døden. Heldigvis behøver du ikke gjøre jobben alene, for opp til fire spillere kan samarbeide om zombieslakten. Og i tillegg til å bruke alt fra flammekaster til motorsag, kan du utnytte deg av dødelige feller, som turbiner og vedkuttere, i spillets over 50 nivåer.

Ion Assault (Xbox 360)

En annen ting noen av oss har advart mot i lange tider er selvsagt romvesener, og da spesielt den typen som ønsker å drepe alle mennesker. I Ion Assault må du sette deg inn i et futuristisk romskip, og kjempe deg gjennom 20 varierte nivåer fulle av avskum fra det ytre rom. I stedet for konvensjonelle våpen må du utnytte deg av energipartikler du finner i rommet. Som Zombie Apocalypse kan Ion Assault spilles i samarbeidsmodus av opp til fire spillere, men du kan også skyte vennene dine i fillebiter om det høres bedre ut.

The Warriors: Street Brawl (Xbox 360)

Hvorfor er den ufyselige filmen The Warriors plutselig blitt så populær? Nå har i alle fall Paramount lansert The Warriors: Street Brawl, hvor du får spille Swan, Cochise, Vermin eller Rembrandt og lede gjengen din i kamp mot Luther og bandittene hans, samtidig som du prøver å komme deg trygt hjem til Coney Island. Spillet er et sideskrollende bank-opp-alt-som-kryper-og-går-spill, av den typen som var så populær i arkadehallene for 20 år siden. Som med de to andre utgivelsene denne uken støttes samarbeidsspill for opp til fire spillere.

PS3 og PSP

Heavy Weapon: Atomic Tank (PS3)

Ukens eneste PS3-spill er Heavy Weapon: Atomic Tank, et skytespill fra PopCap Games. Heavy Weapon gir deg kontroll over en tungt bevæpnet stridsvogn som må skyte fienden i fillebiter ved hjelp av en haug ulike våpen. Handlingen sees fra siden, og totalt får vi 19 ulike oppdrag, med massevis av unike fiender (og noen fæle sjefer). Du kan også samarbeide med en venn, om du trenger hjelp. Spillet finnes også til PC og Xbox 360.

På PSP kan man laste ned Colin McRae: Dirt 2 og Cloudy with a Chance of Meatballs.

Wii og DSi

You, Me and the Cubes (Wii)

Wii-eiere har fått flere nyheter denne uken. Først ut er You, Me and the Cubes, en blanding av action og hjernetrim der du må passe på to Fallos-figurer (ikke det du tror). Disse må du slenge ned på spillområdet, som er bygd opp av kuber. Målet er å sørge for at kubene forholder seg stabile, ved å distribuere vekten så godt som mulig. Klarer du ikke det, vil kubene roteres og de stakkars Fallos-ene dine falle av. Du kan spille i enspillermodus eller med en venn, i samarbeidsmodus.

Sexy Poker (Wii)

Spill nummer to er Sexy Poker, en variant av klespoker. Her får du spille mot en rekke lekre anime-damer, og hvis du vinner vil de kle av seg. Uheldigvis stripper de visstnok bare ned til undertøyet eller badedrakten, så hva poenget er vet ikke jeg. Men det er vel i det minste litt bedre enn Samantha Fox Strip Poker (advarsel: grusom grafikk). Spillet har forresten også en blackjack-modus, hvis du blir lei av poker.

Siege of Spinner Cay (Wii)

Sist ut på WiiWare er episode nummer to av Telltales fortellinger om Monkey Island (som til nå ikke har involvert Monkey Island i det hele tatt, men la oss ikke mase om detaljer). Tales of Monkey Island: Siege of Spinner Cay fortsetter eventyret akkurat der første episode slapp. Guybrush og hans nå trofaste styrmann, Mr. Winslow, treffer på piratjegeren Morgan LeFlay, som kapper av den infiserte hånden til Guybrush og stikker av med den. Samtidig ødelegges skipet, og Guybrush må ta en tur innom en øygruppe som heter Jerkbait Islands for å få det fikset. Øygruppen er imidlertid i trøbbel.

R-Type (Virtual Console)

Wii-eiere kan også laste ned et nytt Virtual Console-spill denne uken, nemlig skytespillklassikeren R-Type for Sega Master System. Kun for nostalgikere, med andre ord (alle andre bør kjøpe Turbografx-versjonen som ble lansert tidligere).

DSi-eiere får Yummy Yummy Cooking Jam, et matlagingsspill, hvor du må lage og servere mat så raskt som overhodet mulig. I spillets karrieremodus er målet å bli byens beste kokk, og for å bli det må du vise hvor dyktig du er til å lage delikate retter som pølse i brød, hamburger, pizza og taco (skal si standarden er høy i dette spillet).

PC

Grappling Hook (PC)

På PC begynner vi med Grappling Hook, et førstepersons actionspill med plattform- og hjernetrimelementer. Her må du slenge deg gjennom 22 dynamiske nivåer. Utviklerne lover en intens, utfordrende og belønnende spillopplevelse, og et gameplay som krever både talent og kreativitet.

Kingdom Builder (PC)

Deretter har vi World of Zellians: Kingdom Builder, hvor du må gjenoppbygge zellianernes kongedømme fra bunnen av. Dette strategispillet skal tilby et avslappende gameplay og fargerik grafikk.

Gemini Lost er et spill i samme stil. Her må du sanke inn mat og materialer, og bygge opp en fungerende koloni, samtidig som du tar del i en mengde minispill. Målet er å komme tilbake til jorden.

Battle of the Millennium (PC)

Vil du heller finne skjulte gjenstander, løse puslenøtter og spille minispill, kan du prøve deg på Princess Isabella: A Witch's Curse, Slingo Mystery: Who's Gold og Age of Oracles: Tara's Journey (hvordan kan egentlig denne sjangeren overleve med hundre nye spill per uke?).

Om du foretrekker rollespill av den japanske typen (laget av amerikanere, riktignok), kan du ta en titt på Battle of the Millennium Episode 1: A New Hope. I denne første episoden i en ny serie spiller du Marine, som må legge ut på et episk oppdrag i en verden som heter Myst. Utviklerne lover over 35 oppdrag, en mengde fiender som må overvinnes og massevis av spennende omgivelser.

Realms of Arkania (PC)

På tampen tar vi med litt DRM-fri nostalgi, fra Good Old Games. De har sikret seg en samlepakke bestående av Realms of Arkania 1 og 2, to av de beste rollespillene som noensinne har funnet veien ut fra Tyskland. De er slett ikke lette, så husk å ta en titt på tipsbøkene som følger med. Good Old Games har også fått sanntidsstrategispillet Praetorians, forresten.

For flere PC-utgivelser kan du blant annet stikke innom PlayFirst, Big Fish Games, iWin og Reflexive Arcade.

Gratisutgivelser

ASCII Portal (PC)

Alle elsker Portal, ikke sant? Men er konseptet like herlig om man ser det fra siden og bytter ut grafikken med ASCII-tegn? Det finner du ut om du laster ned ASCII Portal. Spillet ligger forresten på Cymon's Games-nettstedet, som er verd et besøk, i alle fall for de som husker tiden da spillblad kom med lister man kunne skrive inn i BASIC for å lage egne spill (eller få merkelige feilmeldinger).

Litt nettmoro må vi også ha. Icycle gir deg rollen som en naken mann som sykler gjennom en islagt verden. Du kan tenke på det litt som Trials-spillene, men med mer nakenhet og pastellfarger. Uheldigvis er serveren nede akkurat nå, men i fremtiden vil lenken forhåpentligvis virke helt fint.

A Mazing Monk (web).

Ta også en titt på A Mazing Monk, et temmelig heftig hjernetrimspill der du må rotere en firkantet verden for å hjelpe en munk å bli en Buddha. Spillet er laget av en gruppe dansker ved DADIU.

Til slutt: Magnetizr, et hjernetrimspill der du må påvirke blekk ved hjelp av elektromagneter. Massevis av utfordrende moro.

Det var det for i dag, men vi er tilbake neste uke, om ikke zombiene har spist hjernene våre før den tid. Sjekk også forrige ukes sak, hvis du ikke klarer å vente på flere nettutgivelser.

Siste fra forsiden