Helldivers 2 - 12 millioner

Helldivers 2 satt ny salgsrekord for PlayStation

Solgte 12 millioner på 12 uker.

PlayStation PC

Helldivers 2 er det raskest solgte PlayStation-spillet noensinne. Det bekreftet Sony denne uka i sin nyeste kvartalsrapport.

I løpet av skytespillets første 12 uker solgte spillet én million eksemplarer i uka. Som Sony forteller har Helldivers 2 dermed danket ut God of War Ragnarök, som tidligere holdt rekorden med 11 millioner eksemplarer solgt på sine første 12 uker.

Selskapet erkjente at skytespillet har gjort det langt bedre enn forventet. Det er trolig mye takket være beslutningen om å lansere spillet samtidig på både PlayStation 5 og PC. Helldivers 2 er PlayStations hittil største PC-lansering.

Helldivers 2 har gjort det stort på PC.
PlayStation PC

Kort tid etter at nyheten ble kunngjort tok Johan Pilestedt, sjef for spillets svenske utviklerstudio, til X for å takke fansen. Arrowhead-sjefen bemerket også at spillertallet nå er større enn antall mennesker som bor i Sverige – rundt 10,5 millioner.

– Som kunngjort i Sonys kvartalsrapport har vi solgt over 12 millioner eksemplarer. Det er sykt at det finnes flere Helldivers-spillere enn det finnes svensker. For en enorm bragd fra alle som var involvert i å få til Helldivers 2. En enorm takk til alle spillerne for deres støtte, lidenskap og engasjement i kampen for demokratiet, skrev Pilestedt.

Sony nevnte ingen ting om den pågående dramatikken rundt krav om PlayStation Network-kontoer for PC-spill. Selskapet måtte nylig skrote kravet for Helldivers 2, som følge av massiv kritikk fra spillere, men har beholdt kravet for flerspillerdelen i Ghost of Tsushima.

LES OGSÅ: Sea of Thieves toppet nedlastingslista på PlayStation 5 i april »

Siste fra forsiden