Counter-Strike: GO / Telenorligaen

Her er det nye Counter-Strike-laget til Lions

Går for norsk ligaseier og deltagelse i internasjonale turneringer.

Counter-Strike-laget til Oslo Lions fra venstre: Thomas «Base» Finnøy, Henrik «Neto» Kristengård, Mikael «Ultra» Andersen, Viktor «Cyph» og Eirik «spity» Hauger.
HLTV.org/Agent/Valve

COUNTER-STRIKE: GO-LAGET TIL LIONS BESTÅR NÅ AV:

Vis mer

Thomas «base» Finnøy
Eirik «spity» Hauger
Mikael «ultra» Andersen
Viktor «Cyph» Johansson
Henrik «neto» Kristengård

Cato Johannessen, spilleransvarlig i Lions.

Etter fjerdeplass i vårsesongen av Telenorligaen, femteplass i Altiboxligaen og fjerdeplass i CEVO-ligaen valgte Lions i våres å avslutte samarbeidet med tre av spillerne de signerte kontrakt med i februar.

I sommer har flere spillere fått prøve seg, og mandag kveld bekreftet den norske storklubben at de har signert avtaler med Mikael «ultra» Andersen, Henrik «neto» Kristengård og svenske Viktor «Cyph» Johansson fra tidligere Agent.

Går for seriegull

Sammen med Thomas «base» Finnøy og Eirik «spity» Hauger danner disse fem spillerne Counter-Strike-satsingen til Oslo Lions denne sesongen.

– Vi håper denne sammensetningen vil gi oss seriemesterskap i en ny e-sportgren, forteller Cato Johannessen, ansvarlig for spillergruppen i Lions til Gamer.no.

Samtidig er de, som mange andre norske lag, sugne på internasjonal suksess.

– Dette laget jobber mot samme mål: å hevde seg internasjonalt. Det høres ut som en klisjé, men det er det som er sannheten. De er gode, dyktige spillere som ikke nye i miljøet – de er vant til å spille på toppnivå. For å oppnå dette må man ha målrettet retning og evaluere kampene man spiller, se hva som gikk bra/dårlig og jobbe videre med det, forklarer han.

En gjeng med mye erfaring på toppnivå

«Ultra», «spity» og «base» spilte sammen da Agent vant ByLAN i 2013, mens de to sistnevnte deltok i ESWC samme år og var med å vinne forgjengeren til Telenorligaen i 2014.

Eirik «spity» Hauger (nærmest) er sammen med Thomas «base» Finnøy de to eneste som er igjen fra Counter-Strike-laget til Lions i våres .
HLTV.org

– Agent har eksistert lenge og de har gjort det bra. En seier på ByLAN er noe man alltid jakter på. Dette er spillere som har spilt en del med hverandre opp gjennom, og det å få erfaring fra andre lag og miljøer ser jeg på som en styrke for dem individuelt og som lag, sier Johannessen.

Mikael «Ultra» Andersen forteller til Gamer.no at Agent-spillerne tok kontakt med Lions på forsommeren.

Les også
Demise spiller på Copenhagen Games under annen organisasjon

– Etter lengre tid med mye arbeid i Agent fant vi ut at progresjonen ikke var tilstrekkelig, at vi rett og slett trengte mer rutine i laget helhetlig sett.

– Jeg har spilt på lag med «base» og «spity» tidligere og visste at de var to meget habile spillere. Når ting gikk skeis for den tidligere line-upen til Lions var det et åpenbart valg å ta kontakt med dem. «Base» og «Spity» var fortsatt under kontrakt med Lions, så da var det naturlig og opprette dialog med klubben og vi kom fram til en bra avtale for begge parter, forteller han til Gamer.no.

– Skal trene hardt

«Neto» og «Cyph» har ikke spilt sammen med «base» og «spity» tidligere, men de har alle vært innom Agent-laget på et eller annet tidspunkt.

– Hvordan har dere fungert sammen i sommer?

Mikael «ultra» Andersen har store forventninger til høstsesongen.

– Vi forventet ikke allverdens da vi dro på Dreamhack BYOC som nystartet lag, så å ryke ut mot Team Kinguin i finalen var som forventet. Det var selvsagt skuffende å ryke ut i gruppespillet på Assembly Summer, men det var mye vi i ettertid så vi kunne ta tak i for å raskt gjøre ting bedre, forklarer Andersen.

Han er overbevist om langt bedre resultater på neste offline-event.

– Vi har måttet spille en del med reserver i sommer på grunn av sommerferie og så videre, men nå setter vi alle kluter til og skal trene hardt utover vinteren. Forventningene til høstsesongen er store, melder Andersen.

– Hvilke ligaer og turneringer skal dere delta på fremover?

– Det blir mye på tapeten fremover. Først og fremst CEVO Main, ESEA Premier, Telenorligaen og ByLAN. Så får vi se hva annet som dukker opp, vi blir å delta på det vi kan delta på, både nasjonalt og internasjonalt.

Copenhagen Wolves er første hinder i Telenorligaen

Oslo Lions deltok i Komplett Barcraft Experience III i helgen, og gikk på et overraskende tap mot Aposis i finalen. Mandag kveld venter Copenhagen Wolves i første serierunde av Telenorligaen. Kampen blir direktesendt på VGTV fra klokken 20:00.

DETTE ER COUNTER-STRIKE-LAGET TIL COPENHAGEN WOLVES:

Vis mer

Ruben «RUBINO» Villarroel
Joakim «jkaem» Myrbostad
Morten «zEVES» Vollan
Erik «zende» Sundeqvist
Simon «twist» Eliasson

– Hvilke tanker gjør du deg om denne kampen?

– Nå har vi av ulike årsaker vært mer eller mindre i feriemodus siden Assembly, og setter i gang med fullt kjør fra i dag. Så det å møte Norges desidert beste lag i første runde av ligaen er meget spenstig og kanskje ikke helt heldig for vår del. Men vi kommer til å gi 100 prosent, og tror det blir en spennende kamp, sier Andersen.

– Hvordan kan publikumet forvente å se dere i denne kampen?

– Vi kommer til å holde ting enkelt. De Dust 2 er et kart vi har hatt som «auto-ban» i sommer, så da blir det mindre struktur og litt mer fristil på spillet. Vi kommer til gi vårt beste.

– Hva må dere passe dere for hos ulvene?

– Jeg tror den største trusselen mot dem er tidlig momentu. Det er viktig at vi får en god start. Å snu momentumet mot de spillerne vet jeg av erfaring er en vanskelig oppgave, avslutter han.

Oppgjøret mellom Oslo Lions og Copenhagen Wolves ser du på VGTV mandag 31. august klokken 20:00.

Siste fra forsiden