Her er Europas beste League of Legends-lag

Knuste motstanderen under helgens endelige Gamescom-turnering.

LCS Sesong 2-finalen 2012.
artubr, flickr.com

Forrige helg buldret Europas seks beste lag sammen i Köln under Gamescom for å sette punktum for sommerens europeiske LCS-runde. Etter de innledende kvart- og semi-finalene var Lemondogs og Fnatic igjen som finalelag. At det til slutt sto mellom multinasjonale Lemondogs, som blant annet har norske Erlend «Nukeduck» Holm med seg, og Fnatic kom neppe som noen overraskelse. Før sommeravslutningen i helgen toppet nemlig de to lagene ligatabellen, etter å ha spilt i sommerligaen over ni uker. Lemondogs øverst, Fnatic på andreplass.

Spenstige kamper

I sluttspillet ble dog situasjonen litt annerledes. I første kamp greide Fnatic å sikre seg seieren, etter å ha stagget Lemodogs overtak. Det hele snudde om da Fnatic kontret med å knabbe til seg en viktig drage foran snuten på motstanderen med en snerten «smite», før de greide å felle hele laget 17 minutter ut i kampen. Fra det punktet kjørte laget overtaket helt ut.

Andre kamp gikk også i Fnatics favør, etter godt spill fra AD-carry «Puszu» med Ashe. Så kjapt Puszu fikk tilgang på Ashes Crystal Arrow, og greide å smelle et par av de i trynet på motstanderen, fikk Fnatics bot-lane overtaket. Lemondogs greide aldri å komme seg helt etter denne knallstarten.

I kamp nummer tre greide Lemondogs endelig å få inn et vinnende stikk mot Fnatic. Ved å fokusere på å bygge magic defense, greide laget å holde et lite overtak. Vendepunktet kom dog i en oppsiktsvekkende kamp om supercreepen Baron Nashor. Begge lagene knivet med hverandre under den rosa ormens syreregn, og til slutt var kun Lemondogs' support-spiller «Mithy» i live.

Etter revansjekampen greide dog ikke Lemondogs å henge med. Den fjerde kampen ble i siste halvdel dominert av Fnatic, der Puszus Ashe og «xPekes» Ahri fant tonen og overmannet motspillerne. Fnatic endte opp med å knuse Lemondogs 3 - 1 i sommerfinalen.

Veien til verdensfinalen

Nå lader både Fnatic og Lemondogs, i tillegg til tredjeplass i Europa-turneringen, Gambit Gaming, opp til verdensmesterskapet i League of Legends. Allerede 15. september sparkes turneringen i gang, der de 14 lagene fra Amerika, Korea, China, Sørøst-Asia og Europa skal måle styrke. Så langt er det kun de tre Europeiske lagene, samt wildcard-laget Mineski som er klare, men allerede etter de amerikanske LCS-finalene kommende helg vil de få selskap.

Finalen i verdensmesterskapet avholdes i Staples Center i Los Angeles den 8. oktober, foran en fullsatt sal. Da billettene til arrangementet ble lagt ut 24. august ble de revet bort på under en time. Det er ikke klart hvor mange billetter det er snakk om, men Staples huser vanligvis mellom 18 000 og 21 000-personer. Mest sannsynlig er det snakk om noen tusen færre her, ettersom arrangementet ikke tar i bruk alle setene.

Les også: Han er første dataspiller med idrettsvisum Les også: Nervepirrende avslutning på VM i Dota 2

Her kan du se alle kampene fra finaledagen under Gamescom:

Les også
Meritterte veteraner møter sultne debutanter i Telialigaens League of Legends-finale

Siste fra forsiden