Feature

Telialigaen - Rocket League

Her er lagene som skal kjempe om Rocket League-trofeet i Telialigaen

Vi har tatt tempen i hver leir før torsdagens sesongåpning.

Eivind von Døhlen/Good Game

Det er februar, og tiden er endelig inne for mer Rocket League i Telialigaen. Litt over to måneder har gått siden AW3 hevet trofeet for andre gang på rad, og nå begynner jakten på Norges neste konger av bilfotball.

Over 125 lag har meldt seg på til Telialigaens vårsesong i Rocket League. Av disse er det som vanlig ti som har landet i turneringens øverste divisjon, der de hver skal gjennom ni kamper i håp om å ta seg videre til sluttspill.

Før sesongåpningen tok vi en prat med de forskjellige lagene, for å finne ut hvilke forventninger de har til Rocket League-våren.

Metizport

«Gust».
Privat

no Viktor «Gustcloak» Mæhle
no Remi «Ocean» Johansen
no Nicklas «Clusj» Nielsen

Metizport tar steget opp i 1. divisjon, med alle utfordringene det medfører. Gitt nivået på toppen er det ingen tvil om at vårsesongen blir tøff for gutta, noe også Viktor «Gustcloak» Mæhle innrømmer. Han velger imidlertid å se positivt på situasjonen.

– Forventningene er å bli kastet ut av vinduet. Vi går inn med blanke ark og prøver og fylle dem med så gode resultater som mulig. Taper vi så går vi bare videre til neste kamp, sånn skjer. Jeg snakker for alle når jeg sier at vi bare har én forventning, og det er at vi skal prøve vårt beste.

Og Metizport får tidlig sjansen til å vise sitt beste, med muligheter til å hente poeng mot både Major og Playwell i lagets innledende kamper. «Gustcloak» har i hvert fall tro på en god sesong, og stiller med langt mer motivasjon enn sist han besøkte Telialigaens øverste divisjon.

– I min 1. divisjonsdebut spilte jeg for Foxed Gaming, men trakk meg etter tredje runde på grunn av motivasjonsvansker. Men denne sesongen blir annerledes. Jeg går inn med et annet tankesett og skal gjøre mitt beste som underdog og skal levere gode resultater, melder Mæhle.

Major

«bruhkay».
Henrik Næss

no Brage «bruhkay» Austmo
no John Nikolai «Neko» Johansen-Knapstad
no Dennis «Pablobar» Bojesen

Mye har endret seg for Major siden klubben toppet Telialiga-tabellen i høst. Starttreeren fra forrige sesong er borte, og inn kommer Bitfix-duoen «bruhkay» og «Neko».

Les også
– Telialigaen er viktig for 777

De to fikk det svært tungt i høst, men sammen med «Pablobar» – som fikk smake på 1. divisjons-Rocket League som innbytter under høstens sluttspill – er det fornøyet selvtillit å spore hos nye Major.

– Jeg og «Neko» var glade for å komme til en god organisasjon som Major. Vi har fått «Pablobar» som ny tredjemann, og med en ny lagkamerat som tar dette seriøst føles det som at laget vårt vil bli mye sterkere denne sesongen, melder Brage «bruhkay» Austmo.

I likhet med Metizport har Major en god sjanse til å få hevdet seg fra første runde, når de to lagene møtes til duell. Utover i sesongen venter riktignok langt tøffere motstand, og det spørs om gutta klarer målet om å holde plassen.

– Denne sesongen har vi et mål om å ikke rykke ned, men vi skal jobbe hardt for å prøve å komme oss så høyt som vi klarer på tabellen.

Playwell

«Sqyric».
Privat

no Sander «Sqyric» Krakhella Hekland
sj Adrian «Forze» Gårud
sj Vebjørn «Vebjørn» Løftingsmo Walle

Playwell har vært fast inventar i Telialigaens toppsjikt de siste årene, og det fortsetter i 2022. Hva lagoppstillingen angår er det imidlertid flere endringer å spore, og Sander «Sqyric» Krakhella Hekland er eneste gjenværende medlem fra høstsesongen.

Det nye laget har ikke hatt mye tid til å forberede seg, men «Sqyric» tror trioen kan overraske.

– Vi har fått inn to nye spillere, som da er «Forze» og «Vebjørn». Vi har ikke hatt så mye tid til treninger før sesongstart, men jeg tror vi kommer til å være sterkere enn det folk tror, konstaterer Krakhella Hekland overfor Gamer.no.

Mangelen på forberedelser kan imidlertid skape problemer for Playwell, som nok er avhengig av en sterk åpning dersom laget skal hevde seg denne sesongen. Som «Sqyric» melder har gutta som mål å unngå nedrykk, noe de helt klart har potensialet til.

– Vi skal holde plassen i 1. divisjon, men det vi skal jobbe for er sluttspill.

Domino

«Sberg».
Domino e-sport

sj Sander «Sberg» Stoltenberg
sj Victor «Victorsen» Kristensen
fi Omar «Icy» Ali

Samtlige spillere fra høstens Domino-lag er borte, og en helt ny startreer er på plass. Det blir likevel ikke helt nye fjes for klubben, som henter tilbake Sander «Sberg» Stoltenberg etter en sesong med Rotaryon – og får med seg «Victorsen» og finske «Icy».

Akkurat som Playwell har det blitt lite tid til forberedelser før vårsesongen braker løs. «Sberg» påpeker imidlertid at gutta har tatt med seg god selvtillit fra treningskampene de har fått tid til.

– Vi har ikke fått inn altfor mye trening før sesongen, men de treningskampene vi har hatt har gått bra. Så vi satser på at det skal gå bra med en del trening de siste dagene før Telialigaen starter, forteller Stoltenberg.

Uheldigvis for Domino ser det ut til at klubben har endt opp med den trolig tøffeste starten på sesongen. Laget møter nemlig Razzle Dazzlers, 00 Prospects og AW3 i løpet av de første fire rundene. Det hindrer imidlertid ikke «Sberg» i å satse stort.

– Vi forventer å kjempe om en sluttspillplass. Jeg tror det blir veldig jevnt om hvem som tar den siste plassen. Sånn som vi spiller så tror jeg vi har gode muligheter til å komme oss til sluttspillet.

Rotaryon

«Major».
Domino e-sports

sj Mads «Major» Berg
no Andreas «Andey» Groven
sj Teodor «Tempo» Myklebust

Spillerbytter og lagendringer er et gjennomgående tema denne sesongen, og slik er det også hos Rotaryon. Klubben som endte på 6. plass i høst har beholdt kaptein Mads «Major» Berg, som går inn i en ny sesong med to nye lagkamerater.

– Det har blitt en del endringer, ja. Jeg visste at det skulle bli endringer fra laget vi hadde i høst, så jeg begynte å se etter ting etter nyttår og fant da laget etter hvert, forklarer Berg.

Inn kommer «Andey» og «Tempo», som begge tar med seg masse erfaring fra tidligere Rocket League-sesonger i Telialigaen. Hva de tre klarer å levere sammen gjenstår å se, men med unntak av en kamp mot AW3 i andre runde har Rotaryon en overkommelig start på sesongen.

Dermed kan laget være med å kjempe i toppen mot slutten av sesongen, og «Major» tror sluttspill er innen rekkevidde.

– Jeg har alltid et mål om topp fire, og det har gutta også. Jeg kommer aldri til å spille med mindre jeg tror jeg har sjanse på topp fire. Det kommer til å være mye mer åpent om 3. og 4. plassen i år, så vi får se, spår Berg.

Fact Revolution

«BanjoCarry».
Jørgen Moe/Fact Revolution

bv Terje «BanjoCarry» Bekkvang
bv Aksel «Fiskebugga» Wassdal
sa Fahad «T7LM» Almsabe

Høsten 2021 endte med ny skuffelse for Fact Revolution, som flere ganger har snust på sluttspill, men aldri nådd helt opp. For vårsesongen har kaptein Terje «BanjoCarry» Bekkvang kastet seg på spillerendringstrenden, og han er spesielt spent på lagets internasjonale rekrutt.

– Sesongen blir spennende, med to endringer fra forrige sesong. Vi har hentet inn saudi-arabiske «T7LM», en av de beste spillerne i Midtøsten. Tror han kommer til å herje i Telialigaen ganske kraftig, forteller Bekkvang.

Fact har sine antatt tøffeste kamper spredt jevnt utover sesongen, som kan gjøre det vanskelig å finne en god flyt uke etter uke. «Banjocarry» sender imidlertid et varsko til lagets motstandere, og lover å gi knallhard fight hele veien mot sluttspill.

– Det blir endringer i spillestil og det skal bli vondt å møte oss denne sesongen. Vi forventer topp fire denne sesongen, som alltid. Vi har skikkelig trua, og gleder oss enormt til første kamp på torsdag.

Razzle Dazzlers

«Reganam».
Sindre Stien/Good Game

no Tormod «Reganam» Lien
no Mads «Maadzz» Gjelsten
no Aleksander «Phocas» Jensen

Razzle Dazzlers har ikke vært i et Rocket League-sluttspill i Telialigaen siden våren 2020. Denne sesongen kan laget riktignok vende til det gode selskap, når den fortapte sønn «Maadzz» gjør comeback.

Som Tormod «Reganam» Lien forteller lengtet «Maadzz» hjem etter tre sesonger hos først Nordavind og så Major. Dermed forsvant «Andey» ut, mens «Phocas» blir værende som tredjemann.

– «Maadzz» ønsket å spille i Razzle igjen, og i stedet for å være en stall på fire som bytter på spillingen så ønsket «Andey» å se etter andre muligheter.

Om «Maadzz» er nøkkelen til å gjenskape Razzle-magien får vi kanskje en pekepinn på allerede i lagets åpningskamp, mot 00 Prospects. Uansett er målet å kjempe om sluttspill, som er et steg opp fra lagets mentalitet fra de siste tre sesongene om å bare ha det gøy.

– Vi forventer en sesong hvor det er jevnt på store deler av tabellen, og at vi er med å kjemper om sluttspill, konstaterer Lien.

Mustu Fluck

«Painyyy».
Playwell

sj Anker Alexander «Painyyy» Bugge
dk Joakim «Creamyy» Scheelhardt
no Ottar «Choke» Halvorsen

Mustu Fluck 2022 gjenforener en trio som tok seg til sluttspill både høsten 2020 og våren 2021. Det er «Choke» som vender tilbake, og med en velkjent tredjemann i ryggen skal «Painyyy» og «Creamyy» prøve å nå hakket høyere enn 2. plassen fra forrige sesong.

– Selv om vi fikk en 2. plass forrige sesong så følte vi at vi hadde bedre samspill med «Choke» både av og på banen. Vi har spilt sammen gjennom nesten alle sesongen i Telialigaen, og har ett tett bånd med «Choke» som førte til at han ble vår tredjemann, sier Anker Alexander «Painyyy» Bugge til Gamer.no.

Gutta får en solid test allerede i åpningskampen mot regjerende mester AW3. Basert på «Painyyy»s kommentarer kan nok det bli en tung kamp for Mustu Fluck, men det er nok ingen som blir overrasket om gutta henter seg inn og sikrer en sluttspillplass etter hvert.

– Vi har samme forventningene som hver sesong, som er sluttspill. Topp fire er alltid hovedmålet, så får vi prøve vårt beste på å klare enda bedre. Vi vet vi kan, men også at vi ligger litt bak de to beste lagene.

00 Prospects

«Trex».
00 Nation

bv Theo «Trex» Gagnat
bv Sondre «Enlid» Enlid
dk William «ejby» Ejby Lorentzen

00 Prospects – tidligere Nordavind – så sterke ut foran høstens Rocket League-sluttspill. Det endte imidlertid med tap for AW3 i semifinalen, så våren 2022 blir en mulighet for revansj for Theo «Trex» Gagnat og lagkameratene.

Ingen endringer å spore for laget, som også har beholdt «Enlid» og «ejby». Trioen har stort sett tatt det med ro siden sluttspillnedturen, men kan skryte på seg å ha slått AW3 i en turnering.

– Siden sluttspillet har det vært rolig, men vi har fortsatt hatt treningskamper og gode resultater. I Master Cup slo vi ut AW3 3-0 i kvalifiseringen, melder Gagnat selvsikkert.

Hva vårsesongen angår har 00 Prospects bare ett mål. Og det kommer neppe som noen overraskelse at det målet er å heve trofeet ved endt sesong.

– Forventningen for sesongen er så klart å vinne sluttspillet, konstaterer Gagnat.

AW3

«Seeb».
AW3

no Sebastian «Seeb» Falch
no Jørgen «Inferno» Klaastad
sj Jonas «FiremanJonas» Lohne

Til tross for nylig tap i Master Cup må AW3 pent finne seg i å bære favorittstempelet for også denne sesongen. Laget med Sebastian «Seeb» Falch i spissen stilte tilsynelatende svekket før høstens sluttspill, men viste seg fra sin beste side da det gjaldt som mest.

I stedet for å sture over skuffende resultater i vinter, velger «Seeb» å fokusere på det positive. Og ifølge AW3-kapteinen er det mye å glede seg over foran vårsesongen i Telialigaen.

– Siden sist så har vi fokusert en god del på internasjonale turneringer, som Rocket League Championship Series. Vi har kanskje ikke de beste resultatene, men vi føler at vi har lært en god del siden høstsesongens sluttspill, som vi skal ta med oss rett inn i denne sesongen her.

Til tross for en solid dose selvtillit vil ikke «Seeb» ta seieren i seriespillet på forskudd. Stjernespilleren vet godt at mye kan gå galt i løpet av en sesong, men lover at AW3 skal levere når det virkelig gjelder.

– Vi forventer topp to i seriespillet, og på sluttspillet forventer vi enda en seier. Jeg skal ikke legge skjul på det. Alt annet enn seier er en nedgradering for oss, avslutter Falch.

Hvordan det går får vi se når Rocket League-sesongen offisielt sparkes i gang 3. februar. Du kan følge kampene på Twitch-kanalen til RL Norway, fra klokken 18:00.

Siste fra forsiden