Her er Minecraft-studioets nye spill

Svenskene gjør et stort sjangerbyks, og kunngjør Scrolls.

Etter den enorme suksessen med Minecraft, som nå har solgt over 1,4 millioner kopier direkte fra utviklerne, hadde den svenske utvikleren Markus Persson råd til å starte sitt eget studio. Nå har de kunngjort sitt første spill utenom Minecraft, og det heter Scrolls.

Les også: Oppdaterte inntrykk: Minecraft

Scrolls er, sjangermessig, omtrent så langt fra Minecraft som du kan komme. Dette er nemlig et samlekortstrategispill med elementer fra rollespill og brettspill.

I dette flerspillerfokuserte spillet må du bekjempe motstanderne dine ved hjelp av de destruktive kreftene i kortstokken din. Du får både magi og hærer til rådighet, og utviklerne lover stor taktisk frihet.

Eksempel på et kort fra spillet.

Når du kjøper spillet får du en standardsamling kort som du kan bruke i kamp, men som i andre samlekortspill kan du også kjøpe ekstra kortstokker. Du vet imidlertid aldri helt hva du får når du kjøper en ny kortstokk, og derfor er det også mulig å auksjonere bort eller bytte kort med andre spillere.

Utviklerne ønsker imidlertid ikke å lage et spill hvor du ender opp med å bruke tonnevis av penger på nye kort. I stedet skal sammensetningen av kortstokkene du tar med deg inn i slagene være svært viktig, og dessuten foregår handlingen på et dynamisk spillbrett som du må lære deg å utnytte deg av.

Du får også mulighet til å utstyre enhetene dine med våpen, og kaste magiske formularer på dem. Du kan lese massevis av detaljer om Scrolls i en artikkel på Rock Paper Shotgun.

Hovedutvikler Jakob Porser forteller at han og Minecraft-utvikler Markus Persson har snakket om Scrolls i cirka fem år, og at det er et spill de lenge har drømt om å lage. Med det økonomiske fundamentet fra Minecraft i orden var det bare å gå i gang.

Planen er at Scrolls skal være i beta, og klart for salg, mot slutten av året.

Utviklingen av Minecraft har selvsagt ikke stoppet opp, og vi kan forvente mange kommende oppdateringer til millionselgeren. Omtrent halvparten av studioets ansatte jobber for øyeblikket med å forbedre Minecraft, mens resten arbeider med Scrolls.

Siste fra forsiden