Her er Modern Warfare 3

Årets største spillutgivelse annonsert. Vi har de første bildene, videoene og detaljene.

Modern Warfare 3 er årets største spillutgivelse, det er det ingen som kan nekte for. Spillets forgjenger satte en massiv salgsrekord i sin tid, og seriens forrige kapittel gjorde det samme i fjor. Skytespillserien har fått en utrolig appell, og konkurrentene har forsøkt å tukte dem uten hell.

Derfor er det nok mange som klør etter å vite hvordan spillet blir, særlig etter problemene til utvikler Infinity Ward. I dag ble spillet offisielt annonsert, og spillbloggen Kotaku har fått tilgang til svært mye informasjon om storspillet.

Et av de første bildene fra spillet.

Spillets historie starter umiddelbart etter Modern Warfare 2, og finner sted i USA hvor russerne har lansert et overraskelsesangrep. Handlingen skal bevege seg over andre steder i verden, hvor London, Paris og Dubai nevnes som noen av dem. I likhet med andre spill i serien så får man spille flere roller, blant annet en britisk spesialsoldat, russisk spesialagent, stridsvognskytter og en skytter om bord på et AC-130-fly. Vi skal også få et gjensyn med flere personligheter fra tidligere spill.

Viderefører arven

Historien vil følge det samme, svært hektiske tempoet som andre Modern Warfare-spill. Her blir det en drøss av korte sekvenser, som selvsagt er fylt til randen med action. Enspillerdelen vil ta sats på å nøste opp en del av de løse trådene fra forgjengerne, og samtidig lansere nye historier og personligheter med Delta Force-operatørene Frost og Sandman. Her blir det angivelig 15 oppdrag til sammen.

Hva flerspiller angår så har spillet flere ess i ermet. Den oppdragsbaserte samarbeidsmodusen Spec-Ops er fortsatt med, men er nå delt inn i to ulike kategorier. Survival skal være en overlevelsesmodus a la zombie-modusene i tidligere Call of Duty-spill. Mission skal for sin del bestå av flere korte oppdrag med ulike mål, som man kan løse sammen med en venn.

Enda et.

Det vil også bli en rekke typiske flerspillermoduser, hvor målet stort sett er en avart av å drepe hverandre. Nettstedet har fått tilgang til navnene på dem, men bemerker at de meget vel kan endres før utgivelse. De er i hvert fall: Alpha, Alps, Bootleg, Bravo, Brooklyn, Carbon, Coast, Dome, Exchange, Hardhat, Interchange, Lambeth, Meteora, Mogadishu, Paris, Plaza 2, Radar, Seatown, Underground og Village. Alt tyder med andre ord på at det blir svært mye å ta seg til.

Modern Warfare 3 utgis den 8. november til PC, PlayStation 3 og Xbox 360. Se lanseringstrailerne under!

Alle trailerne i én.

Lurer du på hvilke andre spill som er på vei? Ta en titt i Spillkalenderen!

Siste fra forsiden