Her er tidspunktene for årets E3-konferanser

Square Enix er tilbake, Sony tenker nytt og Microsoft har flyttet.

Electronic Entertainment Expo (E3) braker løs neste måned, og som alltid vil kalaset begynne med sceneshow i regi av spillbransjens største aktører. Nå er dato og klokkeslett for samtlige konferanser spikret, og 2018 bringer med seg noen endringer fra tidligere år.

Dag og tidspunkt (norsk tid)Hvem
Lørdag 9. juni - 20:00EA
Søndag 10. juni - 22:00Microsoft
Mandag 11. juni - 03:30Bethesda
Mandag 11. juni - 19:00Square Enix
Mandag 11. juni - 22:00Ubisoft
Tirsdag 12. juni - 00:00PC Gaming Show
Tirsdag 12. juni - 03:00Sony
Tirsdag 12. juni - 18:00Nintendo Direct

Som i fjor har EA tatt det på seg å sparke alt i gang, med sitt Play-arrangement på lørdag. Utgiveren lover store kunngjøringer og noen overraskelser, og har allerede bekreftet at vi skal få se mer av Anthem, neste Battlefield og selvfølgelig årets bunke med sportsspill.

Akkurat som EA har Microsoft valgt å vise frem sine E3-spill et annet sted enn messegulvet.
Microsoft

Søndag kveld er det Microsofts tur, denne gangen i nye lokaler. Selskapet har flyttet konferansen sin til tvers over gaten fra E3-hallen, der det også vil vise frem spillene sine i løpet av messa. Xbox skal fortsatt være representert på selve messegulvet, men i langt mindre kapasitet enn før.

Grytidlig mandag morgen varter Bethesda opp med det som ifølge PR-sjef Pete Hines kan bli utviklerens største E3-show til nå. Hva vi kan forvente er enda uklart, men trolig får vi se mer av Rage 2, som ble avduket tidligere denne uken.

Senere på dagen er det duket for PC Gaming Show, med nyheter fra blant annet Frontier, Team 17 og Oculus Rift. Like etter stiller Square Enix med en videopresentasjon – på linje med Nintendos Direct-sendinger. Det blir første gang Square kjører sitt eget program siden 2015.

Mandagen rundes av med Ubisoft, som blant annet skal vise frem The Division 2. I tillegg forventer vi nyheter fra Beyond Good and Evil 2 og Skull and Bones, samt muligheten for kunngjøringer av nye innslag av både Assassin's Creed og Splinter Cell.

Sony har allerede avslørt hva vi får se på årets PlaySattion-show.
Sony

Sony åpner sine dører til vanlig tid, natt til tirsdag, men varsler flere endringer til sitt tradisjonelle program. Det ellers så hemmelighetsfulle selskapet har allerede kunngjort at årets show i hovedsak vil handle om Death Stranding, Ghost of Tsushima, Spider-Man og The Last of Us II, med innslag fra mindre tredjepartsutviklere underveis. Ellers har Sony enda ikke bekreftet hvorvidt det vil ha et fysisk sceneshow, og fans spekulerer i om selskapet i stedet vil satse på en videopresentasjon.

En video er nøyaktig hva Nintendo leverer når det runder av konferansene tirsdag kveld. Årets Direct-presentasjon vil fokusere på Switch-spill som kommer i 2018, inkludert det tidligere annonserte Super Smash Bros.

I det Nintendo runder av sin presentasjon åpner selve messegulvet for både fans og media fra 12. til 14. juni, lokal tid. Gamer.no vil som vanlig være på plass for å få med oss begivenheten, og dere kan forvente sniktitter, intervjuer og andre inntrykk.

Siste fra forsiden