Her løper de gjennom hele Half-Life på 20 minutter

Satte utrolig «speed run»-rekord.

YouTube

Såkalt «speed running», det vil si å komme seg gjennom et helt spill så raskt som overhodet mulig, er nærmest blitt en slags vitenskap hvor folk eksperimenterer i årevis for å perfeksjonere teknikken og få tiden ned så mye som mulig.

Det er nok først og fremst førstepersons-skytespill som er populære blant utøverne av denne aktiviteten, deriblant den aldrende klassikeren Half-Life fra 1998, som mange speed runnere har gyvet løs på i årevis.

Som nettstedet PCGamesN melder kan en ny gruppe svært ambisiøse speed runnere nå skryte på seg en mildt sagt imponerende rekord i nettopp dette spillet.

Kom seg gjennom på 20 minutter

Gjengen klarte nemlig å fullføre spillet i løpet av bare 20 minutter og 41 sekunder, noe som skal være hele ni minutter raskere enn den forrige rekorden. For å sette dette i perspektiv tar det rundt 15 timer å runde spillet ved «normal» spilling.

For å klare dette skal speed runnerne ha planlagt løpet gjennom Black Mesa-anlegget i stor detalj over en periode på hele fire år, noe som har satt sitt preg på rekordinnehaverne.

– Dette løpet har virkelig vært en utholdningtest for alle de involverte, og vi er ekstremt lykkelige over å endelig kunne dele det med dere, står det i beskrivelsen av YouTube-videoen som viser løpet.

Inndelt i etapper

Løpet er delt inn i en rekke etapper som er gjennomført av ulike personer, før alle delene deretter ble kombinert til én video. Gjengen brukte konsekvent den såkalte «bunny hopping»-teknikken under løpet, som går ut på å bevege seg raskere ved å trykke på hoppeknappen mens dukke- og bevegelsesknappen holdes nede.

Utfra videoen å dømme er det også tydelig at gjengen har «jukset» litt ved å utnytte diverse glitcher i spillet. Snutten er uansett både imponerende og svimlende, og kan ses under.

Skyrim kan du også «speedrunne» gjennom:Det vil ta deg rundt to timer »

Siste fra forsiden