Blast Premier Fall Finals - Heroic vs. Faze Clan

Heroic overmannet FaZe i en nervepirrende Blast Premier Fall-finale

Det norskeide laget regnes nå som det beste i verden.

Heroic løfter pokalen etter en hard finalekamp.
Blast

Det norskeide Counter-Strike-laget Heroic endte opp med å ta seieren under finalen i Blast Premier Fall i København søndag. Laget, som består av fem danske spillere, greide å overmanne FaZe Clan – der blant andre norske Håvard «rain» Nygaard spiller – i et hesblesende best-av-tre-oppgjør.

Finaleoppgjøret kan du se i opptak med norske kommentatorer på Gamer.nos Twitch-kanal.

Disse spilte for Heroic:

dk Martin «stavn» Lund
dk Rasmus «sjuush» Beck
dk Casper «cadiaN» Møller (kaptein)
dk René «TeSeS» Madsen
dk Jakob «Jabbi» Nygaard

Heroic er dermed sikret seg en pengepremie på 200 000 dollar, og en plass i Blast Premier World Final-turneringen i midten av desember, der de skal knive mot syv av de andre beste lagene i verden.

Nervepirrende oppgjør

Seieren var likevel langt fra enkel for Heroic, som nå regnes som verdens beste CS:GO-lag av det e-sportfokuserte nettstedet HLTV. Etter en litt vrien start, greide laget å snu det hele til en 16-11-seier på Overpass i det første kartet. Visa ble omvendt på Inferno i kart nummer to – her greide FaZe Clan å komme seg på topp, og endte kartet 16-12.

Disse spilte for FaZe Clan:

sj Håvard «rain» Nygaard
lv Helvijs «broky» Saukants
ca Russel «Twistzz» Van Dulken
dk Finn «karrigan» Andersen (kaptein)
ee Robin «ropz» Kool

Den siste avgjørende runden på Mirage ble en berg-og-dal-bane av oppturer og nedturer. Først greide Heroic å stenge ned Faze som CT effektivt, og da kartet var halvspilt var stillingen 11-4 til danskene. Faze greide å likevel å samle troppene ved sidebyttet, og greide å spille seg til 12-12.

Fra den stillingen og ut bydde kampen på nervepirrende runder mellom de to lagene, der begge kjempet seg nærmere og nærmere en seier. Det hele endte på overtid: 19 -16 til Heroic.

Opptur etter andreplass

Heroics seier i Blast Premier Fall kommer bare to uker etter at laget måtte se seg slått i IEM Rio. Der møtte danskene Outsiders i finaleoppgjøret, som endte opp med å være hakket sterkere akkurat der.

Outsiders er et av lagene som er kvalifisert til Blast Premier World Final-turneringen i desember, så det kan hende vi får et repriseoppgjør mellom de to lagene der.

LES OGSÅ: «Noobwork» eier Heroic – et av verdens beste CS:GO-lag »

LES OGSÅ: Telialigaen inngår samarbeid med storturnering »

Siste fra forsiden