IEM Rio Major

Norskeide Heroic tapte Major-finalen

Dzhami «Jame» Ali og Outsiders viste seg å bli for sterke i finalen.

Det ble til slutt en knallsterk andreplass for kaptein Casper «cadiaN» Møller og hans Heroic.
ESL/Adela Sznajder

Etter noen knallharde uker med konkurranse ble IEM Rio konkludert søndag kveld. Det var Outsiders som var det sterkeste laget i finalen mot Heroic, og vant etter to strake kart.

I tillegg til den gjeve tittelen kunne også lagets stjernespiller Dzhami «Jame» Ali smykke seg med tittelen turneringens beste spiller.

Nordens beste lag

I en melding til Gamer.no kunne grunnlegger av Omaken, selskapet bak Heroic, Joachim «Noobwork» Haraldsen fortelle at deres innsats i Rio har vært en enestående prestasjon.

– Andreplass i Major er en utrolig prestasjon. Laget var dessverre ikke helt på høyden mot et velspillende Outsiders. Men det har vært en fantastisk turnering og vi er sinnsykt stolte av gutta.

– At vi tar oss hele veien til finalen er en enestående prestasjon. Laget vårt viser nok en gang at de er helt i verdenstoppen. Dette er tredje gang vi kommer topp åtte i en Major og jeg er veldig glad for at vi nok en gang viser at vi er det beste Counter-Strike-laget i norden, forteller Haraldsen.

Av med hatten

Haraldsen sender også sine gratulasjoner til finalemotstanderen Outsiders, og forteller kort hva planen er for det danske laget fremover.

Casper «cadiaN» Møller og Joachim «Noobwork» Haraldsen kan se tilbake på en minnerik turnering i Rio.
Heroic/Omaken

– Må bare ta av seg hatten for Outsiders som har overgått alle forventninger denne turneringen. Vi skal ta en veldig kort men velfortjent pause før spillerne skal slåss om heder og ære på hjemmebane i Royal Arena under Blast Fall Finals.

– Vi sees der! Avslutter Haraldsen.

LES OGSÅ: Apeks Rebels er Norges beste Counter-Strike-lag

Fame time

Kampen startet på Outsiders sitt kartvalg Mirage, og det var også Outsiders som kom best i gang. Etter pistolrunden og de to påfølgende rundene var det Evgenii «FL1T» Lebedev som ledet an på tavlen, og Outsiders tok en tidlig 3-0 ledelse før Heroic fikk skrapt sammen nok penger til å kjempe tilbake.

Heroic fikk klatret tilbake til en 5-4 ledelse, men etter en sterk 1-mot-2 av Petr «fame» Bolyshev, tok Outsiders nok en gang kommandoen etter at økonomien til danskene ble ødelagt. Heroic fikk med seg et par runder til tross for vanskelig økonomi, og til sidebytte sto det 8-7 favør Outsiders.

Andre halvdel startet med et "full retake setup" fra Outsiders mot B, men til slutt fikk Casper «cadiaN» Møller sikret runden, med kniv. Runden etterpå var det Outsiders som vant overraskende etter en forcebuy. Outsiders så ut til å ta kartet hjem, men på 13-8 fant Heroic frem den heroiske innsatsen. Tre strake runder senere var det plutselig kamp igjen, men det holdt ikke - og Outsiders tok seieren på Mirage med 16-12.

LES OGSÅ: Domino tar League of Legends-mesterskapet for aller første gang

Vinn eller forsvinn

Outsiders vant foran et fullsatt Riocentro.
ESL/Stephanie Lindgren

Neste kart ut ble så Overpass, og ettersom Heroic valgte kartet måtte de starte på den tyngre terrorist-siden. Det var "de danske drenge" som kom best i gang på det andre kartet med en seier i pistolrunden.

Derifra og ut skulle det bli blytungt for Heroic. Outsiders dominerte resten av halvdelen og Chad «SPUNJ» Burchill sa det best "Jame is living in cadiaN's head - rent free" i det Outsiders gikk til sidebytte med 12-3 i lomma.

Etter sidebyttet vant Heroic nok en pistolrunde, men gleden skulle vise seg å være kortvarig. Dzhami «Jame» Ali gjorde ingen feil på Overpass og med en komforabel 16-5-seier kunne Outsiders løfte den gjeveste pokalen du får i Counter-Strike:Global Offensive.

LES OGSÅ: AW3 er fortsatt Norges beste Rocket League-lag

Siste fra forsiden