Telialigaen - League of Legends

Domino tar League of Legends-mesterskapet for aller første gang

Etter en uhyre spennende finale mot Riddle i Telialigaen Leauge of Legends kan Domino endelig slippe jubelen løs.

Ingen kunne stoppe Andreas «Banderas» Barril i Telialigaens finale.
Eivind von Døhlen/Good Game

DISSE SPILTE FOR DOMINO

Vis mer

no Andreas «Banderas» Barril (Top)
tr Necati «Mind» Sarıgül (Jungle)
no Victor «Xeronic» Kim-Long Hov (Mid)
fi Alex «Azitor» Kanerva (ADC)
no Ali «Blazingfire» Sunbul (Support)

Domino sikret seg sin første League of Legends-pokal mot Riddle.
Eivind von Døhlen/Good Game

Høstens store League of Legends-rivalisering er avgjort. Sirkelen ble aldri sluttet for Omid «Touch» Rosander, for det var nemlig Domino som kunne heve trofeet etter en uhyre spennende League of Legends-finale mot Riddle.

Og det var nettopp Domino som åpnet finalen best, med seier på første kart. Det så rett og slett ut som om Domino-spillerne kunne svare på alt Riddle prøvde på. Med et lite temposkifte inn i andre kart klarte dog Riddle å sikre seg en tidlig ledelse med Jungle-spiller Ole Martin «Ploxy» Glomsaas i spissen. Kampen utviklet seg til å bli en neglebiter av en kamp, men Riddle klarte til slutt å utligne finalen.

LES OGSÅ: Apeks Rebels er Norges beste Counter-Strike-lag

Spenningen ble opprettholdt inn i tredje kart, i en kamp hvor Domino tok førersetet fra start. Etter en særs god snuoperasjon var det dog Riddle som stakk av med kartet, og plutselig var de kun ett kart unna seriemesterskapet. Med ryggen mot veggen klarte altså Domino å snu finalen. Top Lane-spiller Andreas «Banderas» Barril mener at det koker ned til mentalitet.

– Man må ha en mentalitet som går ut på å ta en kamp av gangen. Kart for kart. Det roer nervene veldig mye når det står på. Vi sitter på scenen med lydtette øreklokker, men man hører publikum likevel. Riddle hadde jo med seg en skikkelig stor gjeng. Man skulle nesten ha trodd at de hadde leid inn en gjeng via Craigslist. Det var utrolig deilig å sette de på plass, sier han til Gamer.no etter seieren.

Etter en uhyre jevn finale kunne Domino endelig heve pokalen.
Sindre Stien/Good Game

LES OGSÅ: Trekker seg som daglig leder i Apeks

– Nesten mangel på respekt

DISSE SPILTE FOR RIDDLE

Vis mer

fi Juho «Nille» Janhunen Wilhelm (Top)
no Ole Martin «Ploxy» Glomsaas (Jungle)
no Sondre «Shaolin» Myrmel (Mid)
it Stefano «Taba» Tabarelli (ADC)
no Omid «Touch» Rosander (Support)

Snuoperasjonen startet på fjerde kart, som på mange måter ble motsetningen til det foregående kartet. Riddle gikk opp i ledelsen. Riddle satt med muligheten til å avslutte det hele, men det var Andreas «Banderas» Barril og Domino som skulle ta kartet og ta oss til femte og avgjørende kart etter en fremragende prestasjon av Top Lane-spilleren på en av sine signaturhelter.

– Høydepunktet var utvilsomt at jeg fikk spille Fiora. Det er jo nesten mangel på respekt å la det være åpent mot meg. Før kampen hadde jeg sagt til laget at dersom hun er åpen så må vi bare spille henne. Jeg er full av selvsikkerhet når jeg får spilt Fiora, og på scenen kommer motstanderen min til å bli knust. Det var nettopp det som skjedde, og jeg syns det var veldig overraskende at jeg fikk det.

LES OGSÅ: AW3 er fortsatt Norges beste Rocket League-lag

Med seieren gikk lagets energinivå gjennom taket, og de tok med seg alt inn i siste og avgjørende kart. Det er på mange måter symbolsk at Telialigaens siste League of Legends-finale går til fem av fem kart etter en berg-og-dal-bane av følelser. Det er kanskje like symbolsk at det var Domino som skulle stikke av med sitt aller første seriemesterskap i League of Legends etter overkjøringen på det avgjørende kartet.

– Da vi vant fjerde kart hadde vi et enormt bra trykk, og da tvilte jeg aldri på om vi kom til å ta siste kart. Og det ble jo en dominerende seier, sier Barril til Gamer.no.

Siste fra forsiden