Telialigaen - League of Legends

Høstens store League of Legends-rivalisering avgjøres i Telialigaens finale

Klarer Domino å sette kjepper i hjulene når Riddle jakter sitt femte seriemesterskap?

Hvem sikrer seg høstens pokal?
Joakim Riise/Good Game

For tolv uker siden var det ti. Så ble det seks, og nå er vi nede i to lag som skal kjempe om tittelen som Norges beste League of Legends-lag. Helt siden seriestart har høstens finalister kjempet i toppen av tabellen, og rivaliseringen skal endelig avgjøres når regjerende seriemester Riddle møter Domino på SpillExpo i Telialigaens finale.

Høstens finale blir det tredje oppgjøret mellom de to gigantene denne sesongen. På to oppgjør har hvert av lagene stukket av med hver sin seier, og i antall kart står det uavgjort. Høstens finale blir med andre ord den ultimate testen for begge lag.

Finalen kan du følge på SpillExpo søndag 13. november fra klokken 14. Oppgjøret vises også på NRK TV og NRKs Twitch-kanal, LL35.

LES OGSÅ: Apeks Rebels er Norges beste Counter-Strike-lag

– Tapet var en advarsel

DISSE SPILLER FOR DOMINO

Vis mer

no Andreas «Banderas» Barril (Top)
tr Necati «Mind» Sarıgül (Jungle)
no Victor «Xeronic» Kim-Long Hov (Mid)
fi Alex «Azitor» Kanerva (ADC)
no Ali «Blazingfire» Sunbul (Support)

Kan «Xeronic» revansjere vårens finale-tap?
Domino Esports

Domino trakk det korteste strået mot Riddle i det ordinære seriespillet, men måtte se seg slått i sluttspillets semifinale. Laget klarte likevel å ta seg til finalen, etter en overbevisende seier mot Rich Gang.

Tapet mot Riddle fungerte muligens som en oppvekker for Domino, og skal vi tro lagets Mid Lane-spiller Victor «Xeronic» Kim-Long Hov har de klart å snu det til motivasjon for å forbedre ulike aspekter ved sitt spill.

– Tapet var en advarsel, og vi skjønte at dersom vi ikke skjerper oss og jobber sammen kom vi til å tape en eventuell finale. Etter flerfoldige timer trening og en treningsleir vi har hatt denne helgen føler jeg at vi har fikset problemene vi har hatt. Vi har forberedt oss svært grundig, og vi går sterkt inn i finalen, sier han til Gamer.no.

LES OGSÅ: Norges Rocket League-elite møtes til sluttspill i helgen

I vårens sesong var det kun marginer som stod mellom Mid Lane-spiller Hov og sitt første seriemesterskap. Med et sterkt lag i ryggen er han imidlertid sikker på at det kommer til å skje denne gangen.

– Man kan naturligvis ikke vite om Riddle har noen flere triks på lager, men uansett hva de kommer med så er vi klare for det. De som kommer til å løfte pokalen på søndag er oss.

LES OGSÅ: Hvem er Norges beste supportere?

Vil slutte sirkelen

DISSE SPILLER FOR RIDDLE

Vis mer

fi Juho «Nille» Janhunen Wilhelm (Top)
no Ole Martin «Ploxy» Glomsaas (Jungle)
no Sondre «Shaolin» Myrmel (Mid)
it Stefano «Taba» Tabarelli (ADC)
no Omid «Touch» Rosander (Support)

Support-spiller Omid «Touch» Rosander var tidlig ute med å si at han ville slutte sirkelen i norsk League of Legends. Han tok nemlig sitt første seriemesterskap i 2014, og i det som ser ut til å bli den siste sesongen av Telialigaen League of Legends er det kun seier som er godt nok for veteranen.

«Touch» ønsker å slutte sirkelen med nok en pokal.
Sindre Stien/Good Game

– Jeg løfta trofeet da det hele startet, og jeg kommer til å løfte det når det avsluttes.

LES OGSÅ: Trekker seg som daglig leder i Apeks

Selvsikkerheten er det ingenting å utsette på, og med et Riddle-lag i ryggen som har blitt sterkere og sterkere utover sesongen er ikke Rosander i tvil om hvem som går inn i finalen som favoritter.

– Domino er et bra lag som vi ikke kommer til å undervurdere. Tapet mot Domino tidligere i sesongen var nok en oppvekker som gjorde at vi begynte å bli mer seriøse. Vi har forberedt mye, og vi går inn fulle av selvtillit i finalen. Vi er et mer rutinert lag, og vi skal løfte trofeet i høst også, sier han til Gamer.no.

Siste fra forsiden