Telialigaen sluttspill - Rocket League

Norges Rocket League-elite møtes til sluttspill i helgen

Vi har snakket med lagene som kniver om høstsesongens trofé i Telialigaen.

Sindre Stien/Good Game

SpillExpo blir vert for høstsesongens sluttspill i Telialigaen, og ved siden av League of Legends og Counter-Strike: Global Offensive er selvfølgelig Rocket League på plass. Som vanlig er det fire lag som skal kjempe om det gjeveste trofeet innenlands.

Regjerende mester AW3 er ikke uventet på plass, og etter å ha toppet tabellen i seriespillet har laget valgt Nidaros som sin semifinalemotstander. Den andre semifinalen står mellom Mustu Fluck og Rotaryon.

Sluttspillet fordeles på 12. og 13. november. Første semifinale går av stabelen lørdag klokka 15:00, mens semifinale nummer to og finalen holdes på søndagen – henholdsvis klokka 11:00 og 12:00.

I forkant av det hele har vi snakket med hvert av lagene, for å finne ut hvilke forventninger de har til helgen.

Hele Telialigaen-sluttspillet vises på NRK TV og NRKs Twitch-kanal LL35.

LES OGSÅ: – Ingen norske lag er kabable til å slå oss

– Skal vel gå hele veien nok en gang

«Seeb» er ikke helt fornøyd med sluttspillformatet, men tror likevel på seier.
Sindre Stien/Good Game

Etter å ha kommet seg gjennom sesongen uten altfor store problemer, ser AW3 nok en gang ut til å stille sterkest før sluttspillet. Kaptein Sebastian «Seeb» Falch melder om kjempegode forberedelser, og har følgende å si om valget av Nidaros som motstander.

Disse spiller for AW3

Vis mer

no Sebastian «Seeb» Falch
no Jørgen «Inferno» Klaastad
no Jonas «FiremanJonas» Lohne

– Vi tenkte egentlig bare at siden vi slo dem mens vi hadde en dårlig dag tidligere i sesongen, så kan det umulig gå verre på sluttspill. I tillegg tenker vi at de har lavest toppnivå av alle, så da er Nidaros det tryggeste valget for oss, mener Falch.

Mens gutta gjør det de kan for å forberede seg, er det ikke alt som går etter planen utenom selve spillingen. Trener «Ryuu» kommer ikke til Norge denne gangen, og blir derfor ikke med for å gi tips underveis slik han var da AW3 vant ligaen i vår. «Seeb» er heller ikke helt imponert over at kampene spilles over to dager.

– Jeg liker det ikke. Føler det blir en god del bortkasta tid å ha det over to dager, spesielt når man bruker mer tid på å reise dit enn å faktisk være der. For å være helt ærlig tror jeg nesten de som spiller semi rett før finalen har en liten fordel, i og med at de da har fått varma opp på scenen rett før. Da har de på en måte bare én dag de må fokusere på og gjøre seg klar til, mens vi har to.

Likevel skal AW3 gjøre det de kan, og trioen satser på å heve trofeet for fjerde gang på rad.

– Vi kjører hardt arbeid hver dag, så dette skal vel gå hele veien nok en gang, konstaterer Falch.

LES OGSÅ: Gamer.no-redaksjonen spår Telialigaens sluttspill i Counter-Strike

– Skjønner ikke hvorfor de velger oss

«Eyam» mener tiden er inne for en ny Telialiga-mester i Rocket League.
Privat

Det å bli valgt som semifinalemotstander er sjelden et godt tegn i Rocket League. Nidaros er imidlertid klar for å snu den trenden, og Elias «EyaM» Mikkelsen stiller seg spørrende til AW3s valg.

Disse spiller for Nidaros

Vis mer

no Elias «EyaM» Mikkelsen
no Mads Jørgen «Major» Klepp Berg
nl Hidde «Swampy» de Graaf

– Skjønner ikke helt hvorfor de velger oss når vi har «Major». De bruker jo alltid å slite mot den gamle gubben der. De har jo ikke gjort noe siden OL i Rocket League (i fjor sommer, journ.anm), sier Mikkelsen.

Ut med det gamle og inn med det nye er målet når Nidaros inntar den digitale gressmatta i helgen. «Eyam» tror tiden er inne for en ny norsk Rocket League-mester, men det spørs om laget har lagt inn nok arbeid i forkant av sluttspillet.

– Forberedelsene har vært helt greie. Vi har egentlig bare spilt litt turneringer her og der, forklarer Mikkelsen.

At sluttspillet er delt i to har «Eyam» ellers ingen problemer med. Han setter nemlig pris på muligheten til å få sovet godt ut før sin semifinale lørdag ettermiddag.

LES OGSÅ: Stor dramatikk da Nidaros sikret Rocket League-sluttspill

– Skal gjøre alt vi kan

«Haven» satser på å slå Mustu Fluck igjen.
Rotaryon

Den andre semifinalen står dermed mellom Rotaryon og Mustu Fluck. Da de to møttes i seriespillet endte det med en overraskende seier til førstnevnte. Kristoffer «Haven» Håven kan fortelle at laget gjør alt de kan for å gjenta bedriften, selv om Rotaryon riktignok hadde en litt annen lagoppstilling den gang.

Disse spiller for Rotaryon

Vis mer

no Kristoffer «Haven» Håven
no Brage «bruhkay» Austmo
no Dennis «Pablobar» Bojesen

– Det blir en spennende kamp tror vi, men vi skal gjøre alt vi kan for å slå dem nå i sluttspillet, melder Rotaryon-spilleren.

Ifølge «Haven» har gutta lagt inn ekstra mange timer på treningsfeltet i forkant av sluttspillet. Det skal i hvert fall ikke stå på forberedelsene for Rotaryon, og motivasjonen til å prestere er på topp.

– Vi har forberedt oss godt og vi har alle vært motivert og spilt mye generelt, men det har blitt ekstra mye forberedelser mot sluttspillet, sier Håven.

LES OGSÅ: Trekker seg som daglig leder i Apeks

– Har troa på revansje

«Painyyy» forventer seier mot Rotaryon.
Sindre Stien/Good Game

At Rotaryon hentet inn utenlandshjelp for å slå Mustu Fluck var et hett tema tidligere i sesongen. Anker Alexander «Painyyy» Bugge er riktignok ikke veldig fokusert på det nå før sluttspillet, og selv om han tror på revansj er Mustu mest opptatt av å ikke undervurdere søndagens semifinalemotstander.

Disse spiller for Mustu Fluck

Vis mer

no Anker Alexander «Painyyy» Bugge
dk Joakim «Creamyy» Scheelhardt
no Ottar «Choke» Halvorsen

– Selv om det ikke er det samme Rotaryon som slo oss i seriespillet, så vet vi at det er tre knallgode spillere som vi ikke må undervurdere i det hele tatt. Men vi satser på at vi tar dem uten problem, legger Bugge selvsikkert til.

Hva forberedelser angår forteller 3./4.-plasslaget fra forrige sesong om en litt annen tilnærming denne gangen. Gutta har nemlig slappet litt mer av og spillerne har hver for seg fokusert på eget spill.

– Vi har i grunnen tatt det rolig og fokusert mer på egne forbedringsmuligheter. Det er noe vi har mislykkes med mest denne sesongen. Så får vi se om det var lurt eller ikke.

Hele Telialigaen-sluttspillet vises på NRK TV og NRKs Twitch-kanal LL35. Første semifinale i Rocket League går 15:00 på lørdag, etterfulgt av semifinale to klokka 11:00 og finale klokka 12:00 på søndag.

Siste fra forsiden