Feature

Telialigaens: Sluttspill

– Ingen norske lag er kapable til å stoppe oss

Gamer.no har snakket med helgens deltagere før den spennende avslutningen av Telialigaens høstsesong.

Nye jubelscener skal skapes når Telialigaens høstsluttspill i Counter-Strike skal avgjøres.
Joakim Riise/Good Game

Det er endelig klart for sluttspillhelg når Telialigaens høstsesong i Counter-Strike skal avgjøres. Sesongens fire beste lagene skal kjempe om det jeve Telialiga-trofeet og en total premiepott på 170 000 kroner.

Hele Telialigaen-sluttspillet vises på NRK TV og NRKs Twitch-kanal, LL35.

Sluttpillet starter på fredag klokken 17:00, med kampen mellom Skade X og Wizard. I den andre semifinalekampen møtes de regjerende mesterne 777 et heltent Apeks Rebels. Denne spilles lørdag formiddag, klokken 11:00.

Vil møte 777 i finale

Skade X gikk igjennom høstens sesong uten å tape en eneste kamp. Laget må derfor tåle favorittstempelet før sluttspillet går av stabelen. Med førsteplass i ligaspillet fikk de også mulighet til å velge sin semifinalemotstander, og valgte dermed Wizard som sin motstander.

Skade X som ble dannet i august, imponerte tidlig i sesongen med flere sterke resultater i Telialigaen. Mest imponerende var nok seieren mot de regjerende mesterne fra 777.

Les også: Gamer.no-redaksjonen spår Telialigaens sluttspill i Counter-Strike

Laget har til tross for dominans i Telialigaen, ikke klart å sette de helt store sporene de trolig ønsket i internasjonale turneringer. De har til tider imponert i enkeltkamper mot internasjonal motstand, men ønsker nok fortsatt å heve nivåvet ytterligere. En førsteplass i Telialigaens sluttspill denne høsten vil nok komme godt med som motivasjon inn mot neste år.

Dette er Skade X:

no Sander «Grusarn» Iversen
no Ole Kristian «Marcelious» Langan
no Jesper «Jimbo» Kamsrud
no Eskil «LaX» Bjørnsen
no Erik Hansen «Truth» Dyrnes

no Halvor «vENdetta» Gulestøl (trener)

Ole Kristian «Marcelious» Langan kan til Gamer fortelle at laget har vært samlet i en uke nå før sluttspillet.

– Før sluttspillet har vi hatt en ukes lang bootcamp for å forberede oss, men vi har ikke sett så mye på motstandere.

Langan sier at fokuset mot Wizard er å ikke dumme seg ut.

– Før kampen mot Wizard er det eneste vi er ekstra oppmerksomme på at vi ikke skal drite oss ut.

Mr Telialigaen, Ole «Marcelious» Langan, er klar for å sikre seg enda en pokal.
Sindre Stien/Good Game

Den rutinerte AWP-spilleren håper på et gjensyn med sitt tidligere lag i finalen.

– Jeg vil helst møte 777 i finalen, tror det hadde vært en banger kamp.

Selvtilliten er på plass hos Langan, som er sikker i sin sak når han får spørsmålet om hvorfor Skade X vinner sluttspillet.

– Vi vinner Telialigaen fordi vi har enda ikke sett noen norske lag være kapabel til å stoppe oss.

Les også: Nytt norsk topplag dannes med tre selskaper i ryggen

Magikere må trylle

Wizard kom inn i høstens sesong åpen om at de kun var et blandingslag. Til tross for en lagoppstilling bestående av flere sterke spillere, var de av flere kun sett på som outsidere for å sikre seg sluttspillplass på SpillExpo. Men etter en knallsterk seier over blant annet 777 i ligaspillet, kunne de juble for den siste plassen i sluttspillet rett foran nesen på VOID.

Wizard kommer dermed inn i sluttspillet som det antatt svakeste laget på papiret. Laget vil nok måtte ha dagen i alle ledd for å kunne håpe på en finaleplass.

Daniel «Zykes» Jensen og Wizard må prestere fra første duell mot Skade X, hvis de skal ha noe håp om en finaleplass.
Michael Ray Vera Cruz Angeles/Akam1k3
Dette er Wizard

no Daniel «zykes» Jensen
se Alex «PALM1» Palm
no Kristian «KORN» Hokland
no Bjørnar «bfr» Fauske Røn
no Jon Erik «ztk» Øygarden

Daniel «zykes» Jensen mener oppgjøret kan gå begge veier men legger ikke skjul på at Wizard per definisjon er et rent «mix-lag».

– Vi er som nevnt tidligere bare en mix, men vi skal legge inn de timene vi kan og gjøre det vi kan for å gi en god kamp som kan gå begge veier!

En litt ordknapp Jensen forteller at Wizard skal vinne turneringen med god stemning og lite press.

– Vi skal vinne fordi vi har den beste stemningen og null press.

Erfaring mot talentlag

I den andre semifinalekampen møtes den regjerende mesteren av Telialigaen, 777, et heltent Apeks Rebels som har vist gryende form utover høsten.

Apeks Rebels måtte se seg slått av Både Skade X og 777 underveis i ligaspillet men klarte likevel å snike seg til andreplassen på bedre kartforskjell. Det unge akademilaget viste en imponerende utvikling igjennom sesongen, og det er liten tvil om at lagets danske trener, Torbjørn «mithR» Nyborg, har fått mye bra ut av talentene sine i hjemlig liga.

Les også: Julian (16) fikk e-sportstipend på 40 000 – nå skal han satse videre på Rocket League i Telialigaen

Rebellene har også detatt i akademiturneringen WePlay, hvor de etter en vanskelig start virkelig fikk fart på sakene og sikret seg seiere mot blant annet NAVI junior og MOUZ NXT.

Nyborg er positiv for lagets sjanser, til tross for at de gikk på et knapt 1-2 tap forrige gang lagene møttes i ligaen.

Torbjørn «mithR» Nyborg er klar på at fokuset er på eget spill og utvikling.
Joakim Riise/Good Game

– Ja, det var en utrolig jevnspilt, men også en underholdende kamp vi hadde mot 777 forrige møte. Mulig den mest underholdende kampen denne høstsesongen for seerne?

Den tidligere Mousesports-treneren er fortsatt tydelig på at målet er kontinuerlig utvikling.

– Vi har jo en fast målsetning om hvor vi ønsker å være om et års tid, så vi har jobbet videre med samme tilnærming som vi har hatt fra begynnelsen. Vi har vist at måten vi jobber på i Apeks fungerer. Det har vi vist med det gamle Rebels laget, men også med den nye. Det er vi veldig stolte over. Forhåpentligvis er denne utviklingen god nok til at vi klarer å stikke av med seieren over 777.

Vil ta med pokalen der den hører hjemme

Selv om laget har hatt en sterk utvikling gjennom hele høsten, er dansken fortsatt ikke helt fornøyd med progresjonen og resultatene laget har fått til.

– Til tross for et par tap i Telialigaen, så er vi faktisk ikke helt fornøyd med resultatene og utviklingen vi har levert. Misforstå meg rett. Vi ser generelt positive tendenser og utvikling, samt et veldig stort potensiale, vi har bare ikke fått inn de resultater vi ønsker enda. Når det er sagt så tror jeg at vi kan vinne hele turneringen. Vi både kan og skal tro på at det lar seg gjøre.

Les også: shox forlater Apeks

Dette er Apeks Rebels

no Ådne «sense» Fredriksen
no Viktor «vHw» Høiby Wadman
no Sindre «Tapewaare» Ellefsen
no Tobias «berzerk» Bertelsen
no Patrik «Brave» Karlsen

dk Torbjørn «mithR» Nyborg

Apeks Rebels mistet to av sine sterkeste spillere til 777 i april, da både Preben «Trax» Martinsen og Steffen «SLY» Amundsen valgte å forlate Rebels-satsingen. Drømmescenarioet er derfor klart for Nyborg.

– Og hvilken historie det vil være å miste to spillere til 777, for så å vinne over de i semifinalen på LAN, for så å ta med pokalen hjem til der den hører hjemme.

På spørsmål om hvorfor Rebellene skal vinne Telialigaen, er 32 åringen klar på at fokuset litt på det å slappe og huske spillplanene.

– Jeg tror heller jeg vil spørre om "Hvordan vi vinner Telialigaen". Det gjør vi med å ha et rolig tankesett på scenen, huske på planene våre, og holde fokus på hvilke taktikker vi har brukt de siste seks måneder på å gjennomgå. Sammen er vi best. Go Apeks!

Vinne er det eneste som er godt nok

777 kommer inn i høstens sluttspill som doble regjerende mestere. Laget vant vårsesongens sluttspill, etter en spennende finale mot 00 Prospect.

Til tross for et favorittstempel før sesongen, så har 777 levert flere varierende resultater enn de gjorde i fjor med den gamle lagoppstillingen. Laget gikk på et jevnt tap mot Skade X, men måtte også se seg slått av Wizard underveis, noe som kom overraskende på de fleste.

Selv om laget kun klarte en tredjeplass i ligaspillet er Kristian «akez» Kornbakk klar på at de ikke kommer til Spillexpo for å tape.

– Vi vinner fordi vi er best når det gjelder og vi har god kontroll under LAN-omgivelser.

Kristian «akez» Kornbakk og 777 kommer til sluttspillet for å vinne.
Eivind Von Døhlen/Good Game

Les kommentaren: 777 dager med 777 eSports

Kornbakk ønsker ikke å dele hvilke planer de har lagt, men tror rebellene kommer til å slite mer med presset på scenen.

Dette er 777:

no Kristian «akEz» Kornbakk
no Haris «H4RR3» Hadzic
no Mikael «mikki» Gaup
no Preben «Trax» Martinsen
no Steffen «SLY» Amundsen

no Snorre «fletch» Granerud (Trener)

– Ja vi har definitivt en plan, men den har vi ikke tenkt til å dele. Apeks Rebels vant litt på slutten i WePlay som er bra for dem, men tror det blir vanskeligere for dem på scenen under press.

Den rutinerte kapteinen legger ikke skjul på at i 777-leiren, så er det kun seier som er godt nok.

– Fokuset er det samme som alltid. Vinne er det eneste som er godt nok og å gå inn med riktig tankesett for å oppnå det målet.

Alle kampene spilles på scenen under Spillexpo i Lillestrøm. Billetter kan kjøper her.

Siste fra forsiden