Telialigaen sluttspill - Rocket League

AW3 er fortsatt Norges beste Rocket League-lag

Fikk knallhard kamp fra Rotaryon, men AW3 vant Telialigaen igjen.

Sindre Stien/Good Game

AW3 fosser frem og er fortsatt det beste Rocket League-laget i Norge. Søndag tok gutta sin fjerde strake tittel i Telialigaen, etter en finale som ble langt jevnere enn mange nok hadde trodd på forhånd.

Veteranene Sebastian «Seeb» Falch, Jørgen «Inferno» Klaastad og Jonas «FiremanJonas» Lohne fikk sitt å stri med mot Rotaryon. Det skulle ta seks kamper i serien på best av syv, men da det gjaldt som mest var det den regjerende mesteren som sto sterkest.

AW3 holdt roen på scenen, mye takket være lagets mentale trener, Geir, som lagde show underveis.
Sindre Stien/Good Game

– Det føles utrolig deilig. Vi har jobba utrolig hardt opp mot dette sluttspillet for å få det til å gå hele veien. Vi visste at de andre sluttspillagene kunne bli skumle, og da er det godt å kjenne på vinnerfølelsen i etterkant, sa Falch til Gamer.no etter kampen.

Disse spilte for AW3

Vis mer

no Sebastian «Seeb» Falch
no Jørgen «Inferno» Klaastad
no Jonas «FiremanJonas» Lohne

AW3 tar nok en gang med seg trofeet hjem, i tillegg til 31 000 kroner i premiepenger.

Fikk konkurranse

Mens AW3 lekte seg til seier i sin semifinale på lørdag, var det Rotaryon som hadde vinden i seilene før søndagens finale. Laget slo Mustu Fluck på imponerende vis i første semi, og viste at de kan henge godt med mot Norges beste.

For det var nemlig Rotaryon som åpnet best i finalen. Etter å ha ledet 1-0 gjennom nesten hele den første kampen kunne gutta ha mistet litt motivasjon da AW3 utlignet idet tiden gikk ut. «Haven» og kompani fikk riktignok hentet seg inn igjen, og vant på overtid.

Så kom AW3 bedre med, og i sin aggressive jakt på mål begynte Rotaryon å gjøre feil. Kamp to gikk til AW3, og igjen kunne det se ut som den regjerende mesteren skulle ta kontroll over kampen. Sånn gikk det imidlertid ikke, og rett som det var glimtet Rotaryon til med mesterlig samspill.

Rotaryon, her ved «Pablobar», ga solid motstand til AW3-gutta.
Sindre Stien/Good Game

– De er tre unge spillere med mye potensial, og de har et høyt ferdighetstak som de kan nå. Plutselig så spiller de mye bedre enn oss, men i dag var vi hakket bedre, sa Falch.

Disse spilte for Rotaryon

Vis mer

no Kristoffer «Haven» Håven
no Brage «bruhkay» Austmo
no Dennis «Pablobar» Bojesen

Etter en sterk Rotaryon-seier i kamp tre, satte «Seeb» og lagkameratene ned foten. AW3 viste klasse i forsvar, og til tross for tidvis enormt press slapp gutta ikke inn et eneste mål til i hele finalen. I angrep gjorde de også jobben, og med tre kamper på rappen var AW3s fjerde strake seier i Telialigaen et faktum.

– Vi spiller vårt spill og vi er her for å vinne alt som er av norske turneringer. Det er oss, konstaterte Falch.

Europa neste

Og med Telialigaen unnagjort kan AW3 ta sikte på internasjonale mål. Alle fire sluttspillagene – AW3, Rotaryon, Nidaros og Mustu Fluck – er klare for European League Finals, en ny turnering som samler topplag fra hele Europa.

Turneringen avholdes allerede 25.-27. november. Etter å ha spilt i Rocket League-OL før er AW3 klare for å representere Norge igjen – selv om det blir litt annerledes denne gangen.

– Kommer helt klart til å føle på det at man vil vinne for Norge, men det er jo en helt annen følelse om du kan ende opp med å kjempe mot andre norske lag om tittelen. Men altså med flere norske lag så er jo det egentlig mest positivt. Vi kommer til å heie frem hverandre uansett, sa Falch da European League Finals ble avduket tidligere i år.

LES OGSÅ: Apeks Rebels vant Telialigaen i Counter-Strike »

Siste fra forsiden