Hestespill får millionstøtte fra staten

Det norske utviklerstudioet ArtPlant mottok i går kveld støtte fra Norsk Filmfond til å utvikle et hestespill til Xbox 360 og PlayStation 3.

ArtPlant, som tidligere har utviklet Kaptein Sabeltann, Stalljenta og Skomakergata, fikk i går 1,5 millioner kroner i statstøtte fra Norsk Filmfond til å utvikle hestespillet Ponnistallen. Tidligere har Funcom sitt Drømmefall: Den Lengste Reisen og Caprino Video Games sitt "Askeladden på nye eventyr" fått pengestøtte.

Ponnistallen er først og fremst rettet mot jenter med hesteinteresse, og lar spilleren trene opp en hest som skal delta i konkurranser. Treningen foregår i små morsomme minispill som skal være tilpasset barn fra 7 til 14 år. Hesten og spilleren blir belønnet med sertifikater etterhvert som ferdighetene utvikles, og disse er nødvendige for å delta i turneringer.

- Det er fem nivåer i spillet, som du oppnår ved å ta Rideknappen. Den består av sprangridning, dressur og terrengritt, samt feltritt, som kombinerer alle de tre grenene, sier Jack Kristoffersen i Artplant til VG Nett.

Spillet vil hente mange elementer fra massive onlinespill, og sosiale aktiviterer som chatting og rideturer vil være et viktig element når det spilles offline eller online sammen med tusenvis av andre. I tillegg må spilleren hele tiden passe på gi hesten mat, daglig stell og trening for å holde formen på topp. Gjennom turneringer, konkurranser eller ulike arbeidsoppgaver kan spilleren vinne penger, som deretter kan brukes til å kjøpe seg hjelp til hestestellet.

En prototype av Ponnistallen skal etter planen ferdigstilles for Xbox 360 og PlayStation 3 i april 2006, og selve spillet sikter ArtPlant på å ha klart i 2007. Noen utgivelsesdato er foreløpig ikke fastsatt.

Siste fra forsiden