Podkast

Retro Crew

Historien om U.S. Gold

En av åttitallets store spillutgivere legges under lupen.

When Law Fails, Vigilante Prevails.
US Gold/Eidos

For noen måneder siden laget vi en episode av denne podkasten som handlet om den britiske utgiveren Ocean. Denne uken tar vi for oss et selskap med mange paralleller til nettopp Ocean, nemlig den britiske spillutgiveren med det litt ironiske navnet U.S. Gold.

U.S. Gold tjente gode penger på å importere amerikanske storspill, som Summer Games fra Epyx, til Europa. (bilde: Joachim Froholt).

All American Software

Navnet U.S. Gold kommer faktisk fra at selskapet importerte store titler fra USA og lanserte dem blant annet på Commodore-maskiner og ZX Spectrum, men også senere på konsoller og PC. Selskapet hadde for eksempel en avtale med det som skulle bli LucasArts – Lucasfilm Games.

For å høre lydfilen direkte må du ha Adobe Flash installert og javascript aktivt. Du kan imidlertid laste ned og spille av filen i MP3-format herfra: Last ned lydfilene i stedet.
Senere laget de blant annet sine egne sportsspill. (bilde: Joachim Froholt).

U.S. Gold ble et velkjent merke de årene selskapet eksisterte, men hvem var de egentlig? I denne episoden av Retro Crew tar vi for oss en kort versjon av historien til US Gold. Vi snakker også om noen av spillene de ga ut, og forsøker å plassere dem i konteksten av den unike fasen i britisk spillhistorie på 80 og 90-tallet som på mange måter var en slags gullalder for spillutvikling.

I studio denne gangen finner vi Ketil Espenæs, Jostein Hakestad, Stian Askeland og Are Ness Fløgstad.

Gått glipp av tidligere episoder?

Retro Crew er et nettradioshow som dedikeres til gamle spill, konsoller og maskiner, laget av Rad Crew i samarbeid med Gamer.no. Du kan blant annet treffe gjengen på Facebook. Her er de tre forrige episodene:

– Melee er det beste Super Smash Bros.-spillet
Retro Crew snakker med en av Norges ivrigste spillsamlere
Stemningsrapport fra Retrospillmessen i Sandefjord

Hver episode er tilgjengelig gjennom iTunes-strømmen og RSS-strømmen til Rad Crew, og du kan laste den ned som MP3-fil.

Siste fra forsiden