Intel Grand Slam

Historiske Håvard «rain» Nygaard vinner ESL Pro League og Intel Grand Slam

Med seieren i ESL Pro League sesong 17 sikret endelig Nygaard og FaZe Clan seieren i Intel Grand Slam og over 10 000 000 kroner i premiepenger.

PGL eSports

En siste best av fem var det eneste som sto i veien mellom FaZe Clan og Intel Grand Slam. Laget som slo FaZe både under forrige sesong av ESL Pro League og Rio Majoren i fjor var siste hinder for Nygaard og hans lagkamerater.

Det ble aldri noen overkjøring men til slutt sikret FaZe Clan en solid 3-1-seier etter å ha vunnet Overpass, Inferno og Ancient. Det betyr at FaZe Clan er den første internasjonale lagoppstillingen som vinner en Grand Slam. For Nygaard betyr det ikke overraskende at han er den første nordmannen i Counter-Strike: Global Offensive som vinner Intel Grand Slam.

Intel Grand Slam

Man kan spørre seg om hva som er det største i Counter-Strike. Alt fra å gjøre et «ace», en «ninjadefuse», en mot fem-clutch eller vinne en major? Til tross for mange gode mulige forslag ble Intel Grand Slam svaret i 2017.

Hvis et lag vinner fire store turneringer som inkluderer enten Intel Extreme Masters Katowice, Intel Extreme Masters Cologne eller en Major innenfor 10 turneringer sikrer de seg en million dollar, eller 10 522 000 norske kroner etter dagens kurs.

Det klarte Håvard «rain» Nygaard og FaZe Clan i kveld.

Lagkamerat kåret til turneringens beste

Skjermdump: HLTV.org

Det har aldri vært en ulempe med gode lagkamerater. Og selv om hele FaZe Clan dukklet opp under finalen mot Cloud 9 var det spesielt Robin «ropz» Kool som skilte seg ut mest individuelt. Etter fire kart kunne estlenderen vise til 1.28 i rating i karrierens hittil viktigste kamp.

Nygaard på sin side leverte respektable 1.11 i ratingprestasjon under finalen, og følger dermed opp sin gode finalestatistikk fra fjorårets major-finale i Antwerpen der nordmannen ble finalens beste spiller med sterke 1.49 i rating over to kart mot Natus Vincere.

Siste fra forsiden