Romstrategi fra Matrix Games

Hø? Ikke andre verdenskrig?

Ta over verdensrommet i Distant Worlds.

Matrix Games er kjent for en rekke strategispill lagt til andre verdenskrig og verdensrommet, og nå får sistnevnte kategori et tilskudd. Selskapet melder nemlig at de vil utgi Code Forces Distant Worlds, et romstrategispill i 4X-sjangeren.

En grei start

Utgangspunktet og målet er det samme som hos alle sjangerfellene. Du er overhode for et lite imperium, et av mange i galaksen, og skal bygge deg opp til en stormakt som kan underkue seg alle andre galaktiske grupperinger. For å klare det må du stadig ekspandere og hanskes med fremmede raser, pirater, rommonstre og annet som lurer i mørket.

Distant Worlds skal blande kompleksiteten sjangeren er kjent for med et mer brukervennlig grensesnitt. Det er opp til deg hvor mye av imperiebyggingen du vil være direkte involvert med, for koloniene dine kan overleve og utvikle seg på egen hånd hvis du heller vil utforske og krige. Din viktigste oppgave er å sørge for at borgerne har trygge kår å leve og arbeide under.

Det er nok av steder å utforske, for spillet støtter opptil 1400 solsystemer med tilsammen 50 000 planeter, måner og asteroider. Du kan enten la computeren sette sammen kart å spille på eller lage egne med det medfølgende redigeringsverktøyet.

Distant Worlds har foreløpig ikke fått noen slippdato. Som alle andre Matrix Games-titler kan det kjøpes direkte fra hjemmesiden deres når det lanseres.

Siste fra forsiden