Hollywood-produsent med spillideer

Superprodusenten Jerry Bruckheimer følger Steven Spielberg og John Woo inn i spillbransjen.

Han har tidligere jobbet med filmer som Top Gun og Pirates of the Caribbean: At World's End, nå skal produsent Jerry Bruckheimer inn i spillverdenen.

Bruckheimer har gått sammen med MTV Games og skapt Jerry Bruckheimer Game Studio. Her skal man jobbe med å skape spillkonsepter, for så å få andre til å utvikle dem.

– Det vil bli et idéhus. Vi vil jobbe med andre utviklere og studioer for å sette sammen et team som kan komme med interessante ideer. Disse vil vi jobbe med på samme måte som vi gjør med skribenter og regissører i filmbransjen. Det hele handler om å få tak i de beste, sier Bruckheimer til Gamespot.

Bruckheimer har opplevd at flere av hans filmer har blitt til spill, men han innrømmer at kvaliteten ikke alltid er like god på denne typen titler.

– Utviklerne gjør så godt de kan. De får veldig liten tid å jobbe på siden filmene kommer ut såpass raskt. Jeg tror virkelig ikke at man har tid til å utvikle noe som er så spennende som hvis du hadde startet med blanke ark, avslutter produsenten.

Filmskaperen jobber for øvrig med filmatiseringen av Prince of Persia i disse dager. Filmen kommer forhåpentligvis ut i 2009 og vil bli regissert av Mike Newell (Donnie Brasco).

Siste fra forsiden