Blogg

Home run fra USA

Baseball til folket

Baseballspill er faktisk langt morsommere enn man skulle tro.

Baseball har aldri vært og kommer trolig aldri til å bli stort i Norge, eller i Europa, for den saks skyld. Likevel er det noen utskudd som faktisk liker denne omstendelige sporten, og gråter seg til søvn hver natt når man ser hvor lite oppmerksomhet idretten får på denne siden av Atlanteren. Jeg er en av disse raringene, selv om jeg skal innrømme at tårene uteblir.

Spillerne er prikk like seg selv.

Ballegrep

Baseball er riktignok en erkeamerikansk idrett, der det tygges skrå over en lav sko og utøvernes bukser blir nedslitt på grunn av all kløingen og ommøbleringen i skrittområdet. Stadig flere utenlandske spillere, blant annet fra Latin-Amerika og Asia, har imidlertid endret litt på spillet. Det har blitt en smule raskere, en anelse mer eksplosivt.

Av den grunn var jeg overlykkelig da min siste tur til USA sammenfalt med utgivelsen av Major League Baseball 2K8. Spillet gis nemlig ikke ut i Europa, og det skader heller ikke at dollaren er helt på viddene. Dagen før jeg dro hjem stakk jeg innom en spillbutikk og handlet tittelen både til PSP og PlayStation 3 – begge formatene er sonefrie. Samlet pris ble rundt 400 kroner, noe som slett ikke er verst. Ja, jeg fikk til og med en morsom actionfigur av stjernespiller Jose Reyes på kjøpet.

Spillet er relativt likt på begge plattformer, men omfanget er selvsagt noe større på PS3. Her kan du kose deg med enkeltkamper eller styre laget ditt gjennom en hel sesong. Databasen er enorm, med ekte spillere og nøyaktig statistikk. I år har man faktisk innlemmet Minor League også – fantastisk.

Mon tro hvor denne ballen havner.

Du styrer alt som foregår på banen når du spiller. Som pitcher skal du lure mannen med baseballkølla. Her gjelder det å kaste smart i forhold til hvor mye press slagmannen har. Hvis du står på to strikes kan du nærmest gjøre hva som helst, fyren må jo nesten slå uansett. Hvis han har overtaket over deg må du gamble, og du vet aldri når motstanderen slår ballen ut av arenaen.

Det morsomste er likevel å slå selv. På PS3 har du mange kontrollmuligheter, ja du kan til og med bruke Sixaxis-funksjonen. Samtidig som du slår styrer du eventuelle spillere som står på basene, og da åpenbarer det seg hvor taktisk nøyaktig spillet er. Med trening kan du lure motstanderen trill rundt, selv om du ikke er veldig god til å slå. Likevel er det ingenting som smaker like godt som et skikkelig home run. Jeg har spilt mange sportspill, men det blir ikke mye deiligere enn det å se ballen forsvinne opp blant publikum.

Øyeorgasme

En annen ting som er svært deilig med MLB 2K8 er det visuelle. Grafikken er helt fantastisk, fra animasjonene på spillerne til de lisensierte draktene som blafrer i vinden. Publikum viser stor entusiasme på tribunen og samtlige arenaer er prikk like de vi finner i virkeligheten. Den autentiske baseball-lyden er også på plass og kommentatorene gjør en like god jobb, om ikke bedre, som sine kolleger i FIFA 08.

Spenningen er til å ta og føle på.

Statistikk, spenning og visuell storslagenhet gjør MLB 2K8 til en knalltittel om du har et forhold til baseball. Her får du uhyre mange timer kvalitet for pengene. Det er synd at det ikke er lokal flerspiller tilgjengelig, men det er vanskelig å se hvordan man kunne gjennomført nettopp det. Spillet hadde blitt veldig forutsigbart om man hele tiden kunne se hva motstanderen gjorde. Over nett kan du imidlertid utfordre andre spillere, noe som er uhyre festlig.

Norge elsker baseball, i hvert fall jeg, så neste gang forventes det at spillet blir å finne i norske butikker – så slipper man å importere. Jeg garanterer at det i hvert fall vil bli solgt ett spill her til lands. Heia Oakland Athletics!

Les også
Mer kjøreglede også til PC-eiere

Siste fra forsiden