Horizon Zero Dawn har solgt 7,6 millioner eksemplarer på ett år

Guerrilla feirer med å gi bort stæsj til fansen.

PlayStation Europe

I dag er det ett år siden lanseringen av Horizon Zero Dawn, og for et år det har vært. Actionspillet har blant annet høstet en rekke priser i forskjellige utdelinger og lansert en vellykket utvidelse. Nå kan Guerrilla Games også avsløre at det per 28. februar har solgt 7,6 millioner eksemplarer.

I denne videoen forteller Guerrilla hvordan de skapte musikken og instrumentene i Horizon Zero Dawn. (Video: PlayStation Europe)

Ifølge utvikleren er spillet dermed det mest solgte førstepartsspillet fra en ny serie på PlayStation 4, og danker blant annet ut Bloodborne:

– Vi hadde store ambisjoner for Horizon Zero Dawn og da vi nærmet oss lansering visste vi at folk var spente, men å se disse salgstallene er helt utrolig. Siden lanseringen har millioner av spillere blitt med Aloy på en reise for å finne ut hemmelighetene [i spillet]. Vi håper de liker å spille Horizon Zero Dawn like mye som vi likte å lage det, uttalte studiosjef Hermen Hulst.

Som takk for støtten planlegger Guerrilla å gi tilbake til fansen. Dette begynner med en bunke avatarer som du kan legge til PlayStation Network-profilen din og et PlayStation 4-tema som inneholder diverse skjermbilder tatt av fans. Disse kan lastes ned gratis fra og med i dag, og utvikleren lover flere godbiter etter hvert.

Storslagen rollespillaction

Også vi lot oss imponere av Horizon Zero Dawn og historien til Aloy. Vår egen Jonas Magerøy roste spesielt den åpne verdenen, der mennesker og robotdinosaurer kjemper en daglig kamp for overlevelse.

Horizon Zero Dawn.
PlayStation Europe

I sin anmeldelse skrøt han også av hvor teknisk solid spillopplevelsen var:

– Dette spillet er bygget på solid grunn. Det skinner på så godt som alle tekniske og kunstneriske måter. Det smelter sammen sandkassesjangerens styrker på en måte som føles både forfriskende og særegen. Historien er best å oppleve selv, men jeg kan røpe såpass som at her er mange politiske, religiøse og samfunnskritiske spørsmål som blir stilt – selv terrorvirksomhet er en sentral nøkkel i historien på et tidspunkt, konkluderte Magerøy.

Horizon Zero Dawn har også fått en rekke mindre oppdateringer.
I fjor kom en modus for de som kun ønsker å fokusere på spillets historie »

Siste fra forsiden