Hearthstone Championship Tour Seoul - Hearthstone

«Hunterace» ble første nordmann til å vinne en HCT-turnering

Møtte solid motstand i finalen - og leverte varene.

Casper «Hunterace» Notto kan pustet lettet ut etter den nervepirrende finalen
Jørgen Pedersen

HCT Seoul har utspilt seg denne helgen, og denne gangen var det endelig Casper «Hunterace» Notto sin tur til å løfte trofeet. Det er første gang en nordmann vinner en runde i Hearthstone Championship Tour. Etter tre topp-16-plasseringer og to andreplasser I så var det endelig nordmannen som kunne løfte troféet høyest av dem alle. Notto tar også med seg pengepremie på ca 60 000 kr, samt 15 svært viktige HCT-poeng - og tar dermed over førsteplassen på listen med sine 111 poeng sammenlagt.

Første nordmann til å vinne

Casper «Hunterace» Notto gjør seg klar til finale mot «SamuelTsao»
Jørgen Pedersen

Det har til nå ikke vært en eneste nordmann tidligere som har kunnet løftet et HCT «Tour Stop» trofé før han. Notto med bare sin 17 år ha blitt en profilert utøver blant eliten av Hearthstone, og har for lenge siden blitt det store gjennombruddet i år med sine to tidligere pallplasseringer i HCT. Ingen annen spiller har tre finaler på samme år bak seg. Med denne seieren i Korea understreker Notto hvor stor utøver han er - og høster enda mer respekt blant både publikum og motstanderne.

Det var sammen med lagkamerat og felles landsmann i Nordavind, Eirik «ntR» Midtstue at guttene dro nedover til Korea for å samle poeng. Midtstue falt for kort når topp 32 skulle gå av stabelen lørdag morgen. Med Notto som eneste nordmann igjen i turneringen så var det han alt hvilte på for Nordavind sitt stjernemannskap.

SamuelTsao i finalen

Casper «Hunterace» Notto kan pustet lettet ut etter den nervepirrende finalen
Jørgen Pedersen

Finalister HCT Seoul:

Casper «Hunterace» Notto
Samuel «SamuelTsao» Tsao

I finalen ventet Taiwans «SamuelTsao». Utøveren som har i en årrekke vist at han er av verdens beste spillere med høye plasseringer i Hearthstone World Championship så veldig klar ut på å ta fatt på utfordringen mot Notto.

Finalen skulle bli av det jevne slaget, der begge spillerne brukte all sin tid i verden til å vurdere frem og tilbake hva det beste trekket kunne være. Når finalen var omme, så var det haken til nettopp Notto som raket høyest - og man kunne se nordmannen slippe skuldrene ned, og dermed kalle seg Norges første og eneste Tour Stop-vinner.

Siste fra forsiden