Turrican

Husker du Turrican? Nå lanseres spillene på nytt til dagens konsoller

Retrofest på Switch og PlayStation 4.

Om du er en gamer av den litt eldre årgangen og eide en Commodore 64 eller Amiga i sin tid, er sjansen stor for at du har vært borti skytespillene i Turrican-serien. Nå får du sjansen til å spille dem på nytt på dagens konsollgenerasjon.

Som blant andre Eurogamer melder, feirer Turrican nå 30-årsjubileum. I den forbindelse slipper utgiveren Strictly Limited Games de to samlepakkene Turrican Anthology Vol. 1 og 2 til Nintendo Switch og PlayStation 4.

En trailler som byr på litt informasjon fra bak kulissene ser du øverst i artikkelen.

Begrenset antall

Turrican Anthology Vol. 1 består av Amiga-versjonene av Turrican og Turrican 2, Super Nintendo-spillene Super Turrican og Super Turrican Director's Cut, samt Mega Drive-tittelen Mega Turrican Score Attack.

Strictly Limited Games

Den andre pakken byr på Turrican 3 til Amiga, Mega Turrican og Mega Turrican Director's Cut til Mega Drive, i tillegg til Super Nintendo-spillene Super Turrican 2 og Super Turrican 1 Score Attack.

Samlepakkene kan forhåndsbestilles nå og slippes i et begrenset antall, så det kan nok være en idé å kaste seg rundt dersom man kjenner nostalgi-kløen trenge seg på.

Det første Turrican-spillet ble lansert i 1990 til Commodore 64 og Amiga. Spillene er sideskrollene skytespill delvis inspirert av Metroid og ble i sin tid hyllet for blant annet en teknisk kvalitet som lå over det andre spill i samme sjanger kunne levere.

Les også: Age of Empires III får Definitive Edition-behandlingen i oktober »

Siste fra forsiden