Hva med et Unreal Engine 4-basert fiskespill?

Skaperne av Train Simulator-serien har annonsert sitt neste spill.

Bilde fra traileren.
Dovetail Games

Ferskvannsfiske er koselig, men når solen begynner å gå ned tar det ikke lange tiden før myggen dukker opp for å forsure stemningen. Og så legger du plutselig merke til at du står midt i ei pissemaurtue.

Løsningen er selvsagt å bringe fiskingen innendørs, og det har faktisk kommet flere fiskesimulatorer i årenes løp. Nå jobber Dovetail Games, som står bak Train Simulator-serien, med et nytt spill i sjangeren.

En rugg på kroken

Det har fått det fantasifulle navnet Dovetail Games Fishing, og bruker Epics nye Unreal Engine 4 for å gjenskape opplevelsen av å fiske så godt som mulig – enten det er snakk om konkurransefiske eller bare fritidskos.

Welcome to the great indoors.

Som i fiskespill flest begynner det hele med å velge hva slags utstyr du vil ta med deg til innsjøen. Så må du finne ut hvor du skal prøve fiskelykken, før du må gjennomføre selve fiskingen ved hjelp av det Dovetail Games mener er et intuitivt nytt system for å kaste og sveive inn snøret.

De snakker også om muligheten for å bruke «virtual reality»-teknologi for å gjøre opplevelsen enda mer autentisk. Spillet kommer forøvrig til PC før året er omme, og andre formater senere.

I utgangspunktet kan du kun fiske etter karpe, men Dovetail vil raskt utvide spillet til å inkludere ulike typer fisk og fiske, inkludert fluefisking, og ulike steder å fiske på.

Med tanke på at Train Simulator 2014 i skrivende stund har nedlastbart innhold til en samlet verdi av nesten 24 000 norske kroner er det vel liten tvil om hvilken forretningsmodell Dovetail Games vil gå for.

Apropos Train Simulator – pressemeldingen nevner også at utvikleren jobber med å legge grunnlaget for å bringe også den serien over på Unreal Engine 4.

Om du foretrekker jakt i stedet for fiske kan vi ta med at det svenskutviklede The Hunter nylig ble lansert på Steam.

Siste fra forsiden