Hva venter oss i april?

Vi tar en kikk i kalenderen på jakt etter godbiter.

Etter en bråte med titler å kose seg med i mars, skulle man nesten tro at april ble litt roligere. Og selv om april riktignok ikke klarer å by på riktig like mange stortitler, er det pinadø ikke et dårlig utvalg heller. Vi har en titt for å se på noe av hva april kan tilby.

Mount & Blade Warband

Plattform: PC

Utgis: 2. april

Til tross for at det aldri ble spandert et massivt PR-budsjett, klarte likevel Mount & Blade å vekke oppmerksomheten til de fleste. En helt åpen og ikke-lineær verden på hesteryggen skulle vise seg å være en suksessoppskrift, i hvert fall om vi skal tro en av spillets mange tilhengere. Nå får spillet siste første tilleggspakke, nemlig Warband.

Warband lover både oppusset grafikk, nye oppdrag og ikke minst: flerspiller. Tilleggspakken, som forøvrig ikke vil kreve det originale spillet, vil tilby opptil 64 spillere å krige i middelalderens verden.

Torchlight

Plattform: PC

Utgis: 9. april

Da vår anmelder kikket på Torchlight rett før vi tippet inn i det nye tiåret, var det med stor begeistring. Selv om om spillet riktignok bygger på velkjente ideer, gjør det så svært godt.

Torchlight kan muligens kritiseres for å sikte for lavt. Action-rollespillsjangeren er etterhvert blitt velpløyd mark, med mange gode spill å velge mellom. Likevel er det få som kommer så nære selve kjernen av konseptet som Torchlight gjør.

Dessverre var spillet den gang kun mulig å kjøpe over nett, men nå kommer spillet også i butikk. Det syns vi er verdt en notis.

Les også: Anmeldelse: Torchlight

Splinter Cell: Conviction

Trailer: Splinter Cell: Conviction #2

Vis større

Trailer: Splinter Cell: Conviction #2

Stikkord:
  • action
  • spill
  • pc
  • splinter cell
  • x360
  • sneaking
  • sam fisher


Plattform: X360, PC

Utgis: 15. april (29. april, PC)

Splinter Cell: Conviction har absolutt ikke hatt en helt enkel oppvekst: Etter over ett år inn i utviklingen bestemte utviklerne seg plutselig for å skrape den opprinnelige ideen og gå tilbake til tegnebordet. Siden den gang har Sam Fisher lekt gjemmeleken støtt og stadig ved å unngå slippdatoer. Gudene skal vite at vi har ventet lenge, men nå er det endelig hugget i stein: Sam Fisher lusker rundt i skyggene svært nærme.

Conviction lover en ny vri på serien, spillere vil denne gang få mulighet til å spille en langt mer brutal og usympatisk Fisher. Utviklerne har selv eksempelvis fortalt at de har hentet inspirasjon fra både TV-serier som "24" og moderne action-helter som Jason Bourne og James Bond. Det vi har sett hittil lover svært godt, selv om vi riktignok er litt redd for at Conviction muligens har gått litt for langt unna seriens røtter.

Les også: Sam Fisher endelig ut av skyggen

Grand Theft Auto: Episodes from Liberty City

Plattform: PS3, PC

Utgis: 16. april

Det ble spådd at det aldri kom til å skje, men til manges store overraskelse ble de hittil Xbox 360-eksklusive utvidelsene til Grand Theft Auto IV annonsert for PC og Playstation 3 for kort tid siden. Så om du irriterte deg grønn av misunnelse når naboen koste seg med bikeren Johnny Klebitz, og senere alt-mulig-mannen Luis Lopez, kan du nå endelig få tilbake normal hudfarge.

Episodes of Liberty City tilbyr deg begge utvidelsene på ei plate, som forøvrig fungerer uten originalspillet. Om ekte gladvold, massive eksplosjoner og ville biljakter er noe for deg, bør du absolutt ikke gå glipp av denne.

Les også: Anmeldelse: Grand Theft Auto: The Ballad of Gay Tony

Nier

Plattform: PS3, X360

Utgis: 22. april

Ingenting er som det virker. Det er stikkordene til det svært lovende action-eventyr -spillet Nier. Spillere vil tre inn i rollen som protagonisten Nier, far til en datter infisert med et mystisk virus. Ved hjelp av allierte og mystisk bok må Nier og hans kompanjonger bekjempe fiender av det store slaget.

Spillet lover heftig sverd- og magibasert action, lekker grafikk og ikke minst, en spennende og drivende historie. I tillegg kan spillet også friste med en massiv åpen verden, fritt for utforsking.

God of War Collection

Plattform: PS3

Utgis: 28. april

Det var med et pangskudd Kratos avsluttet den episke God of War-serien. Da det første God of War ble sluppet ble spillet ansett som en milepæl, både i et rent teknisk perspektiv, men også på grunn av spillets bunnsolide spillmekanikk og historiefortelling. Desto bedre ble det når oppfølgeren, God of War II, gjentok suksesshistorien.

Dessverre har pangopplevelsen fra de to første spillene hittil vært begrenset til de som fortsatt eier en Playstation 2. Det var derfor til manges store glede at Sony like før nyttår slapp en HD-oppskalert samlepakke for Playstation 3. Dessverre ble pakken kun annonsert for det amerikanske markedet, men nå er pakken også på tur til disse breddegrader. Enten du kun har fullført det siste God of War, eller lurer på om all oppmerksomheten er velfortjent, er samlepakken intet dumt kjøp.

Les også: Anmeldelse: God of War III

2010 FIFA World Cup South Africa

Plattform: PS3, PSP, X360, Wii

Utgis: 29. april

Til sommeren braker det løs med nok et fotball-VM, og i den anledning følger det selvsagt et Fifa. Så om det ikke helt går favorittslagets vei på den grønne matta i Sør-Afrika, kan du i hvert fall sørge for at de går av triumferende hjemme i stua. Eksempelvis kan du jo forsøke å gjenopprette Norges ære med lærkula.

Med tanke på at siste tilskudd i Fifa-serien absolutt var et sterkt sådan, håper vi World Cup gir oss mer av det samme.

Les også: Anmeldelse: FIFA 10

Og mer til

Dead to Rights: Retribution (PS3, X360), 16. april
Monster Hunter Tri (Wii), 23. april
The Whispered World (PC), 23. april
Super Street Fighter IV (PS3), 30. april

Det er altså mye fint å se fram til i april, og best av alt, dette er kun et lite utvalg av hva som kommer.

Siste fra forsiden