Sluttspillet i Hearthstone

Hvem blir Norges beste Hearthstone-spiller?

Det er klart for sluttspill i Telenorligaen, og en vinner skal kåres i løpet av en hektisk helg.

Hvem kan løfte glasset høyest etter sluttspillet?
Blizzard

5. til 6. mai møtes sesongens beste Hearthstone-spillere til sluttspill i Telenorligaen med et mål for øyet; å bli kåret til sesongens beste spiller i Norge. Den avgjørende turneringen begynner kl. 20.00 førstkommende fredag, og varer frem til finalen 18.30 på lørdag. 62 spillere skal kjempe mot hverandre med dobbel eliminasjon, altså at man må tape to ganger for å ryke ut.

De som vinner mange kamper tidlig kan få en kort reise til toppen, og mye tid til å slappe av mellom kampene. De som derimot går på et tap tidlig får en lang og hektisk helg foran seg, men til slutt er premien uansett verd strevet. For i enden venter retten til å kunne kalle seg den femte seriemesteren i Hearthstone.

Detaljert informasjon om sluttspillet finner du på turneringssidene »

Bare de beste igjen

Alle deltakerne har allerede kjempet seg gjennom et langt gruppespill, der de fleste allerede måtte se seg eliminert. Igjen står 62 sterke spillere som alle har en reel mulighet til å stå igjen på toppen. Har man først kommet så langt er det helt på sin plass å begynne å drømme om at det skal bli akkurat du som vinner denne sesongen, men noen har kanskje enda litt større grunn til å håpe enn resten. Her skal vi ta et titt på de aller største favorittene til å vinne Telenorligaen denne sesongen.

Regjerende mester

Damir «Explozive» Nesimi er klar for å forsvare tittelen fra i fjor.
Privat

Først og fremst må vi selvfølgelig se på de to seriemesterne fra 2016. Regjerende mester fra fjorårets vårsesong, Damir «Explozive» Nesimi, kommer til sluttspillet med visshet om han har gode muligheter til vinne Telenorligaen for andre gang. Skulle han klare dette blir han isåfall tidenes første med to individuelle seriemesterskap i Hearthstone. Selv regner han ikke seg selv som den aller største favoritten, men garanterer å stille sterkt forberedt til helgen.

– Jeg har ikke fått spilt nok den siste tiden, men skal gjøre mitt aller beste for å prestere i sluttspillet. Målet er selvfølgelig å vinne, sier Nesimi.

En annen spiller som også har mulighet til å bli første med to titler er Christian «Devou» Solvang. Den tidligere kapteinen på The Gatekeepers er for øyeblikket rangert som en av Europas 40 beste spillere, og vant høstsesongen av Telenorligaen. Skulle han vinne ville det blitt andre gang noen blir seriemester to sesonger på rad.

Tidligere er det bare Oslo Lions i League of Legends som har klart dette. Med sine sterke evner til å komponere stokker som slår de mest populære stokkene har han en stor fordel av at forrige utvidelse av spillet kom for under en måned siden. Skulle målrettede tvister i listene vinne Solvang hans andre mesterskap på rad ville det neppe overrasket noen.

Landslagsspillere deltar også

Jahn «Zorkthar» Gangstøe finner stadig nye måter å fremstille det norske landslaget på.
Privat

Det norske landslaget i Global Games slo våre nordiske naboer Finland i første runde, og virker å være godt oppdatert på den nye metaen. Bare halvparten er gjennom til sluttspillet, men dette er til gjengjeld kapteinene på norges to beste lag.

Les også
Anmeldelse: Hearthstone: Heroes of Warcraft

Verken Jahn «Zorkthar» Gangstøe eller Eirik «Diggen» Aarvig har tidligere vunnet tittelen, men regnes begge blant Norges aller beste spillere. Av de til nå fire europeiske mesterskapene i 2016 og 2017 er det bare disse to og Vetle «Xzirez» Stubberud som har kvalifisert seg to ganger. Hadde det vært mulig å vedde på denne turneringen ville nok mange satt pengene sine på en av disse spillerne.

Selv om disse fem nok må kunne sies å være tydelige favoritter er det mer enn nok av andre spillere som gjerne detroniserer dem. Blant disse finner vi for eksempel «Profix» fra Riddle, og ikke minst «EpicSaxGuy» og «Kolbein» fra BX3. Disse er alle erfarne spillere fra den norske scenen som over lengre tid har vist hvor gode de er i spillet. Det også flere unggutter som overhodet ikke kan glemmes. Spillere som «Mastermixer», «Rubin» og «Thomerio» har lenge ventet på et virkelig gjennombrudd, noe som absolutt kan skje under helgens sluttspill.

Siste fra forsiden