Sluttspillet i Telenorligaen - League of Legends

Hvilket League of Legends-lag blir vårens helter?

Fire lag skal kjempe om seriemesterskapet i Telenorligaens sluttspill allerede onsdag kveld.

Fact vant høstsesongens sluttspill.
Fabian Fjeldvik/Gamer.no

Kort tid har gått siden de ordinære serierundene i League of Legends-delen av Telenorligaen ble spilt, og tabellen avgjort. Riddle tok øverste plassering, etterfulgt av nDurance, Bitfix og Fact. Hviletiden til lagene blir imidlertid kort, for vårens semifinaler er nemlig rett rundt hjørnet.

Sluttspillets første semifinale spilles onsdag 2. mai, klokken 19:00. Semifinale nummer to spilles påfølgende dag, klokken 19:00. Oppgjørenes vinnere møtes i Telenorligaens finale, lørdag 26. mai i Maihaugsalen i Lillehammer.

Begge semifinalene kan du følge på Gamer.no sin Twitch-kanal.

Fact mot nDurance, onsdag 2. mai, direkte fra klokken 19:00 »

Riddle mot Bitfix, torsdag 3. mai, direkte fra klokken 19:00 »

Semifinale #1: Fact mot nDurance

DISSE SPILLER FOR FACT:

Vis mer

Sondre «Tivity» Afdal (Top)
Anders «Sharp» Lilleengen (Jungle)
Adam «Lider» Ilyasov (Mid)
Sander «Zhandia» Skogstad (ADC)
Joachim «Accziz» Torsvik (Support)

Support-spiller Joachim «Accziz» Torsvik mener at sluttspillets to beste lag møtes i deres semifinale.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Forrige gang Fact og nDurance møttes til dyst, mente Support-spiller i førstnevnte lag, Joachim «Accziz» Torsvik at seier var det eneste som var godt nok. Det endte med tap for Fact-spillerne, men Torsvik er likevel sikker på at laget kan dra seieren til lands i semifinalen.

– Før forrige kamp mot nDurance var vi så og si sikret en plass i sluttspillet, så kampen hadde ikke noe å si for vår del. Jeg tror alle vet at Fact er et annerledes lag når det kommer til kamper som faktisk har noe å si. Hvis vi spiller vårt spill og prøver litt hardere, vinner vi mot nDurance, sier han til Gamer.no.

– Også gleder vi oss selvfølgelig til å spille på det nye utstyret vi har fått sponset av MSI, legger han til.

Torsvik fortsetter med å forklare at han synes det er kjipt at det er nDurance de møter i finalen, ettersom han ser på Fact og nDurance som de to sterkeste lagene i sluttspillet.

– nDurance er garantert bedre enn de to andre lagene i sluttspillet, så det er litt kjipt at de to beste lagene møtes i den ene semifinalen, og ikke i finalen. Vi har kanskje ikke tatt alle kamper så seriøst som vi burde, og dermed tapt en god del kamper vi vanligvis ville ha vunnet, men nå når det er vinn eller forsvinn tar vi alt seriøst, forteller han til Gamer.no.

– Hvem møter dere i en eventuell finale?

Les også
777 kjemper for Norge i Blast Nordic Masters

– Jeg tror vi kommer til å møte Riddle i finalen, med mindre Bitfix klarer å steppe opp.

DISSE SPILLER FOR NDURANCE:

Vis mer

Fernando «Nandisk0» Peñalba (Top)
Tri Tin «k0u» Lam (Jungle)
Øyvind «Erixen» Saltrø Eriksen (Mid)
Nikolai «Mood» Martinsen (ADC)
Omid «Touch» Rosander (Support)

I motsetning til Torsvik, mener nDurance-kaptein Omid «Touch» Rosander at lagenes forrige oppgjør var en god indikasjon for utfallet av den første semifinalen.

– Jeg er veldig selvsikker, og alle på laget er sikre på sitt individuelle spill og samspillet vårt, så jeg tror vi tar denne kampen ganske greit, sier han til Gamer.no.

Kaptein i nDurance, Omid «Touch» Rosander predikerer en overbevisende seier for laget.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Rosander legger likevel ikke skjul på at han forventer å møte et mer skjerpet Fact-lag enn sist.

– Forrige gang vant vi egentlig bare i alle områdene av kartet, og så snowballet kampen derifra. Jeg ser for meg at Fact kommer til å være mer skjerpet denne gangen, og unngå individuelle feil. Likevel skal det mye til for å kunne slå oss, forteller han til Gamer.no.

– Så publikum kan forvente seg en jevnere kamp denne gangen? Hva tenker du om den andre semifinalen?

– Ja, kampen blir nok litt jevnere men det blir fremdeles en 2-0-seier til nDurance. I den andre semifinalen tror jeg Riddle stikker av med seieren.

Semifinale #2: Riddle mot Bitfix

DISSE SPILLER FOR RIDDLE:

Vis mer

Ruben «Rudolf» Eik (Top)
Andreas «Skude» Skude (Jungle)
Daniel «Final» Glaser (Mid)
Mathias «Tide» Kruse (ADC)
Oddvar «Archilles» Jakobsen (Support)

Før siste serierunde i Telenorligaen uttalte Riddle-trener Torbjørn Berg seg om viktigheten av seeding inn i sluttspillet. I og med at Riddle vant det ordinære seriespillet, fikk Berg og resten av Riddle muligheten til å virkeliggjøre trenerens drømmescenario - en semifinale uten nDurance eller Fact.

Riddle-trener Torbjørn Berg er fornøyd med motstanderen i lagets semifinale.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

– Så klart er jeg fornøyd med utfallet. Vi har dårligere statistikk mot både nDurance og Fact enn hva vi har mot Bitfix. Derfor er vi ganske fornøyde med å unngå begge disse lagene i semifinalen, forteller han til Gamer.no.

Sist gang Riddle møtte BItfix endte det med seier, og heller ikke denne gangen er Berg nervøs for å bli tatt på senga av motstanderen.

– Jeg tror vi har ganske god kontroll på Bitfix. Vi har ikke droppet noen kamper mot de siden starten av forrige sesong, så det bør ikke være noe problem å vinne. Alt presset ligger på de, ettersom de må finne et svar mot oss og ikke omvendt. Jeg tipper de trenger lengre tid enn litt over en uke for å klare det.

– Hva med en eventuell finale? Hvem er drømmemotstanderen?

– nDurance. Hvis jeg ikke har regnet feil, har vi spilt 1-13 mot Fact, i deres favør. Jeg tror spillestilen til nDurance passer oss bedre.

DISSE SPILLER FOR BITFIX:

Vis mer

Benjamin «Quackss» Peattie (Top)
Ivar «Britneey» Bråstein (Jungle)
Alexander «HHNeverlucky» Hegland (Mid)
Kevin «Slomklow» Nguyen (ADC)
Cem «Salty Melon» Soyer (Support)

Til tross for at Bitfix gikk på et tap sist gang de spilte mot Riddle, er lagets manager, Eric Andreas Björklund fornøyd med omkampen i semifinalen. Forrige oppgjør var nemlig en mulighet for Bitfix til å se hva som trengs for å vinne mot Riddle, i følge Björklund selv.

Bitfix-manager Eric Andreas Björklund, her avbildet med NYX-trøye.
Privat

– Vi er veldig fornøyde med utfallet. I sesongens kamp mot Riddle så vi at de var svakere enn hva vi hadde trodd, til tross for at vi tapte 0-2. Vi er selvsikre på vårt eget spill, og vet at vi med god trening og en sikker slagplan vinner mot Riddle. Ingenting gikk galt sist gang vi spilte mot de. Som jeg sa da, var ikke kampen viktig, så vi var kun ute etter å teste terrenget. Vi har nå sett det vi trenger til semifinalen, forteller han til Gamer.no.

– Hvor store er sjansene deres for seier i semifinalen?

– Fortsetter vi i samme spor som vi er i nå, ville jeg gitt oss 70% sjans for å ta seieren.

Om sluttspillets andre semifinale, er derimot manageren mer usikker. Han spår en jevn kamp, men har en knapp på nDurance.

– Den andre semifinalen er litt mer bingo. Fact har sett svake ut i år, men det gjenstår å se om sesongen deres kun har vært en meme, eller om dette er deres faktiske form. nDurance ser på den andre siden veldig sterke ut akkura tnå, og utfallet av kampen kommer nok an på hvilket Fact-lag som møter opp. Uansett ville jeg gitt nDurance 60% sjans for en 2-1-seier.

Siste fra forsiden