Hvorfor klarer ikke Batman å glide?

Eidos saboterer flaggermuspiratene.

Man kan av og til lure på om kampen mot piratkopiering av digitalt materiale er en kamp mellom kunder og utviklere. For oss som betaler for spillene våre, kan disse sperrene være fryktelig tungvinte. De kan til og med ødelegge det som ellers ville vært en fin spillopplevelse. Det er derfor en smule oppsiktsvekkende når utviklere går helt andre veier for å hindre pirater i å kopiere spill.

De som har prøvd piratversjonen av Batman: Arkham Asylum til PC har kanskje opplevd at spillet plutselig blir umulig å fullføre.

Det viser seg nemlig at Eidos har laget en liten glitch i spillets kode som blir aktivert når kopibeskyttelsen feiler.

Problemet oppstår når Batman skal glide fra en plattform i et rom fylt av gass. Vingene åpner seg ikke slik de skal, og Batman faller ned i gassen.

I Eidos' eget forum svarer en admin:

– Problemet du har opplevd er en del av kopibeskyttelsen for å fange de som har lastet ned crackede versjoner. Det er ikke en bug i spillet, det er en bug i moralen din!

Dette er ikke første gang denne metoden brukes. Operation Flashpoint og Armed Assault 2 har begge hatt en lignende kopibeskyttelse, der blant annet treffsikkerhet og helse reduseres når du spiller piratversjonen. Uansett, kudos til Rocksteady for å tenke annerledes.

PC-versjonen av Batman: Arkham Asylum kommer 24. september.

(Kilde: Kotaku)

Siste fra forsiden