FIFA Enations Cup 2019

«Hyper» og «Rasmussen» imponerte verdenseliten i FIFA

Norges FIFA-landslag deltok i Enations Cup i London.

Magnus «Hyper» Myhrhaug Kristiansen og lagkameraten kom seg ikke videre fra gruppa.
Håvard Hofstad Ruud/Gamer.no

Forrige helg foregikk Enations Cup i London. Turneringen varte fra 13. til 14. april og var satt sammen av to spillere fra 20 nasjoner. Turneringen hadde et klassisk gruppespillformat der hvert av lagene i gruppa møttes tre ganger, der to var på Xbox og én var på PlayStation. De to spillerne på lagene spilte én kamp hver, før de spilte en kamp sammen til slutt. Det gikk an å få ni poeng fra hver kamp. Kampene ble spilt i spillmodusen «FUT».

All informasjon om turneringen kan du finne her »

– Folk vil alltid være uenige

Norges lag bestod av Anders «Rasmussen» Rasmussen og Magnus «Hyper» Myhrhaug Kristiansen. Rasmussen spilte Xbox-kampene, mens Myhrhaug Kristiansen spilte på PlayStation.

LES OGSÅ: 174 000 kroner skal deles ut på The Gathering i påsken

De to nordmennene har representert Norge internasjonalt før, men det var i forkant knyttet et par spørsmål til uttaket. TV 2 sin FIFA-ekspert Johan Færaas var veldig uenig i hva den norske ledelsen baserte uttaket sitt på:

FIFA-ekspert Johan Færaas.
Norsk Toppfotball/Eserien

– Nordavinds Arkan «Arko» Resul har bevist gang på gang i 2019 at han har et høyere nivå enn Rasmussen når det kommer til spillmodusen FUT.

Færaas følte at Resul burde fått muligheten, mens landslagssjef Marius Hjerpseth baserte valget sitt på tidligere resultater i landskampene og gikk for Rasmussen. Rasmussen selv hadde dette å si:

– Folk vil alltid være uenige og ha sine egne meninger, det er helt greit for min del. Til syvende og sist er det Marius (Hjerpseth) som tar ut laget, og jeg er glad for at han valgte å stole på meg.

LES OGSÅ: Andre uke av Eserien byr på lokaloppgjør

Lovende takter tross mye stang ut

SLIK GIKK KAMPENE FOR NORGE

Vis mer

Kamp 1: Norge - Tyskland (1 poeng)

Kamp 2: Norge - Sverige (4 poeng)

Kamp 3: Argentina - Norge (1 poeng)

Kamp 4: Norge - Brasil (3 poeng)

Norge endte sist i gruppen.

Norges to utvalgte viste lovende spill i de fleste kampene, men måtte ta til takke med sisteplassen i gruppen.

Les også
Anmeldelse: FIFA 19

På spørsmål om forventningene før turneringen startet hadde Rasmussen dette å si:

– Jeg gikk egentlig ikke inn i gruppa med en forventning, det var mer et håp og en følelse på at det var mulig å gå ut fra gruppa, selv om den var ekstrem tøff. Magnus og jeg sitter nå igjen med god erfaring fra turneringen og tar med oss det videre. Samtidig er vi fornøyde med at vi var fullt på høyde med alle de største nasjonene.

Anders Rasmussen og Magnus Myhrhaug Kristiansen.
NFF efotball

Rasmussen sier at han og Myhrhaug Kristiansen fungerer veldig bra som et lag og at de nærmest kan spille uten å kommunisere.

– Vi visste at om vi har en god dag, er vi fullt på høyde med de beste lagene i verden. Vi slo blant annet Brasil, som igjen slo tapende finalist Argentina i duo. Det viktigste for oss er å jobbe videre med ballspill og taktikker osv, dette gjorde vi i Santander Arena før avreise til London.

LES OGSÅ: Disse norske lagene deltar på Copenhagen Games

Uvante spilleforhold

Siden de fleste av lagene var satt sammen av spillere med erfaring fra begge konsoller bød det på utfordringer for de norske gutta som til vanlig kun spiller på PlayStation. Anders Rasmussen fikk rollen som Xbox-spiller, og innrømte det var uvanlig.

Anders «Rasmussen» Rasmussen.
Håvard Hofstad Ruud/Gamer.no

– Det ble en del øving på Xbox før avreise. Samtidig er det kun små pasningsfeil som skjer, men det var eksempelvis direkte avgjørende i kampen min mot svenske «BorasLegend», da jeg ga bort ballen ved en feilpasning. Det er sånn som skjer og ikke noe jeg tenker særlig over. Det er uansett en god erfaring og ha spilt begge konsoller til et senere tidspunkt.

Prestasjonene til det norske laget gir positiv oppmerksomhet. De er inne på noe, og trenger ikke mye hell før de får et skikkelig gjennombrudd.

Rasmussen oppsummerer turneringen slik for Gamer.no:

– Jeg var godt fornøyd med hvordan vi presterte, vi slår blant annet Brasil som duo og Magnus (Myhrhaug Kristiansen) tar en sterk seier mot «Zimme». Jeg føler at det er små marginer som skiller oss fra de aller beste. Jeg er ikke direkte skuffet over at vi ender sist i en så tøff gruppe, for noen må nesten ta den plassen også, avslutter Rasmussen.

Siste fra forsiden