Slik så det ut under The International 3 i Benaroya Hall i 2013.
E-sport
Slik så det ut under The International 3 i Benaroya Hall i 2013. (Bilde: Valve)

The International / Dota 2

I år får alle sjansen til å delta i The International

FaceIT arrangerer åpen kvalifisering til årets største Dota 2-begivenhet.

De siste årene har våren føltes som et lotteri for mange e-sportinteresserte. Det er på denne tiden på året at Valve sender ut invitasjoner til det som har blitt årets største e-sportbegivenhet, nemlig The International.

Dette er en turnering som gang på gang sprenger grenser og setter rekorder, og er kanskje mest kjent som turneringen med en utenkelig stor premiepott. Fjorårets pott endte på over 60 millioner kroner (datidens kurs), og gjennom salg av The Compendium har potten for 2015 allerede rundet 40 millioner kroner.

Disse lagene har fått direkte invitasjon til sluttspillet i Seattle:

Kina Vici Gaming

USA Evil Geniuses

Europa Team Secret

Kina Invictus Gaming

Kina LGD Gaming

USA Cloud9

Russland Team Empire

Russland Virtus.Pro

Kina Newbee

Malaysia Team Malaysia

Alle kan prøve seg

Nytt for året er at alle har muligheten til å bli med gjennom åpne kvalifiseringer 16. og 17. mai. Hver av de fire regionene får en egen åpen kvalifiseringer med plass til 1024 lag. Vinnerne her går videre til de regionale kvalifiseringene som arrangeres fra 25. mai til 1. juni. Her skal de kjempe mot ni andre lag for innpass i hoveddelen som spilles i Seattle i august. 

Det er altså litt av et nåløye du må gjennom for å komme til Seattle, men nåløyet eksisterer i det minste.

Forandring fryder

Mye har skjedd det siste året. Spillere har byttet lag, nye lag har oppstått og gamle lag har forsvunnet. Spillerbytter skjer alltid, spesielt i tiden etter The International, men det er ikke alltid nye lag som oppstår viser seg å være så sterke og stabile som blant annet Team Secret.

På den andre siden har lag som Fnatic blitt oppløst, og til og med tidligere vinnere av The International, svenske Alliance og ukrainske Na'vi, har mistet veldig mye av gnisten. Ingen av dem fikk direkte invitasjon til Seattle, og må først gjennom en tøff kvalifisering.

Noen mener også at fjorårets vinnere, kinesiske Newbee, ikke har vist seg sterke nok gjennom året til å fortjene en direkte invitasjon.

Favoritter

Konkurransen i årets The International ser ikke like jevn ut som i fjor, og vi kan se noen favoritter stikke seg ut allerede. Kinesiske Vici Gaming tok en andreplass under The International i 2014, og har holdt seg stabile og sterke gjennom året. Med førsteplasser i turneringer som StarLadder sesong 12, The Summit 2, ESL One New York og i-league er det ingen tvil rundt evnene deres.

Kinesiske Newbee stakk av med seieren i The International 4 i fjor.
Kinesiske Newbee stakk av med seieren i The International 4 i fjor. Bilde: Valve

Invictus Gaming er et annet kinesisk lag som har holdt seg stabile gjennom årene. De vant The International i 2012, og har vist sterke tendenser både under det tredje og det fjerde arrangementet. Med imponerende visninger under flere av de større turneringene det foregående året er det et av lagene å følge med på.

Amerikanske Evil Geniuses er et av veldig få nord-amerikanske lag som har holdt seg på topp i proffscenen de siste årene. Nord-Amerika sliter ofte med stabilitet i lagene sine, men Evil Geniuses har holdt seg stabilt som et av de aller beste lagene i verden siden 2013. De tok en tredjeplass under fjorårets The International, World E-Sport Championships 2014, Starladder sesong 10 og Dota 2 Asia Championships.

Til slutt har vi det europeiske laget Team Secret. De oppstod kort tid etter fjorårets finale, og det tok veldig kort tid før de var å regne blant de beste lagene i verden. Dette er riktignok ikke veldig overraskende når du ser spillerstallen. Team Secret består nemlig av tidligere spillere for Na'Vi, Alliance og Evil Geniuses. Etter litt finjustering består laget nå av «Puppey», «KuroKy», «zai», «s4» og «Arteezy». Sammen har de tatt seiere i Dota Pit League sesong 2 og XMG Captains Draft 2.0, og pallplasseringer i turneringer som Dota 2 Asia Championships og ESL One New York.

Lagene i den europeiske kvalifiseringen: Lagene i den amerikanske kvalifiseringen:
Russland Vega Squadron USA ROOT Gaming
Europa Burden United USA Summer's Rift
Ukraina Natus Vincere Peru Not Today
Hviterussland Power Rangers USA Team Leviathan
Sverige Ninjas in Pyjamas Kanada Team Tinker
Sverige Alliance Kanada Void Boys
Storbritannia London Conspiracy USA compLexity Gaming
Russland HellRaisers USA North American Rejects
Finland 4 Anchors + Sea Captain USA Wheel Whreck While Whistling
Lagene som deltar i den kinesiske kvalifiseringen: Lagene som deltar i den sør-asiatiske kvalifiseringen:
Kina TongFu Singapore 5eva
Kina CDEC Gaming Filippinene Mineski
Kina Newbee Youth Australia Can't Say Wips
Kina HyperGloryTeam Sør-Korea Rave
Kina Old Boys Filippinene TnC Gaming
Kina Energy Pacemaker Sør-Korea MVP Phoenix
Kina Vici Gaming Potential Thailand Signature.Trust
Kina EHOME Malaysia G Guard Esports
Kina TongFu WanZhou Sør-Korea MVP HOT6ix

Kommentarer (10)

Forsiden akkurat nå

Til toppen