E-SPORT: Hvem blir Norges beste League of Legends-lag?
E-sport
(Bilde: Sprutnoobs/Epiphany Bolt/Celestial Gaming/Riddle/Eivind Von Døhlen/Gamer.no)

Telenorligaens sluttspill i League of Legends

Hvem blir Norges beste League of Legends-lag?

Fire lag skal kjempe om tittelen i Telenorligaens sluttspill.

En drøy måned har passert siden det ordinære seriespillet i Telenorligaen ble avgjort. På toppen av tabellen endte Sprutnoobs, etterfulgt av Epiphany Bolt, Riddle og Celestial. Allerede på søndag er lagene klare for å krige om avansement i Telenorligaens sluttspill, når de møtes til dyst i turneringens semifinaler.

Begge semifinalene spilles søndag 7. mai, klokken 19:00. Oppgjørenes vinnere møtes i Telenorligaens finale, lørdag 20. mai, som kommer til å bli spilt på Edderkoppen Scene i Oslo.

Semifinalene kan du følge på to forskjellige Twitch-kanaler.

Sprutnoobs mot Celestial Gaming direkte fra klokken 19:00 »

Riddle mot Epiphany Bolt direkte fra klokken 19:00 »

LES OGSÅ: Bør man endre formatet på Telenorligaen? »

Semifinale #1: Sprutnoobs mot Celestial

 

DISSE SPILLER FOR CELESTIAL:

Norge Håkon «Flaker» Solberg (Top)
Norge Kristian «Lifting» Næsgaard (Jungle)
Norge Sebastian «Boffen» Gsell (Mid)
Norge Hamad «Saito» Allaui (ADC)
Norge August «Quixeth» Nyheim (Support)

Som følge av at Sprutnoobs tok seieren i det ordinære seriespillet, fikk de også velge hvilket lag de kommer til å møte i semifinalen. Valget landet på Celestial, som havnet på en fjerdeplass. Top Lane-spiller i Celestial, Håkon «Flaker» Solberg forteller til Gamer.no at laget, på tross av å bli utpekt som sluttspillets svakeste ledd av motstanderen, er sikre på seier i oppgjøret mot Sprutnoobs.

Håkon «Flaker» Solberg i Celestial tror de tar seieren mot Sprutnoobs på ren rutine
Håkon «Flaker» Solberg i Celestial tror de tar seieren mot Sprutnoobs på ren rutine Foto: Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

– Det har vært en utfordring å forberede seg til helgens kamp, ettersom flere kontrabeskjeder har preget hvilke helter og heltesammensetninger som fungerer for semifinalen. Vi ender til slutt med å spille på forrige League of Legends-oppdatering, som jeg tror er fordelaktig for oss, ettersom vi har en seiersrekke i Telenorligaen på den aktuelle oppdateringen. Ellers blir det mye individuell forberedelse, mye på grunn av mine oppkommende eksamener i økonomi. Vi kommer til å vinne på rutine, og fordi vi har mye sterkere Bot Lane-spillere.

Videre trekker Solberg frem Epiphany Bolt som en potensiell finalemotstander.

– Vi regner med at Epiphany Bolt er det mest erfarne laget, og at de avanserer til finalen, sier han til Gamer.no.

DISSE SPILLER FOR SPRUTNOOBS:

Norge Kristian «Lurrbakk» Søbye Grønvold (Top)
Norge Anders «Sharp» Lilleengen (Jungle)
Norge Joachim «Accziz» Torsvik (Mid)
Norge Sander «Zhandia» Skogstad (ADC)
England Adam «UK Legend» Hawksworth (Support)

Før sesongen hersket det tvil om hvorvidt Joachim «Accziz» Torsvik kom til å prestere som Mid Lane-spiller for Sprutnoobs. Han har holdt sin del av kartet gjennom sesongen, og laget reiser inn i sluttspillet som favoritter grunnet sin plassering i det ordinære seriespillet. Torsvik mener bedre individuelt nivå, i tillegg til bedre lagspill kommer til å være nok for å slå Celestial i semifinalen.

– Vi har forberedt oss med å spille en god del «Solo Queue».  Vi kommer til å vinne mot Celestial ved å vinne hver individuelle kamp i hver eneste rolle. Deretter kommer vi til å vinne alle team fights med bedre lagspill, så jeg tror det ender 3-1 i vårt favør, forteller han til Gamer.no.

I likhet med Celestial-spiller Solberg, mener også Torsvik at det er Epiphany som er det sterkeste laget i den andre semifinalen.

– Epiphany virker som et mye sterkere lag enn hva Riddle gjør, så jeg tror vi kommer til å møte de i finalen.

Semifinale #2: Riddle mot Epiphany Bolt

DISSE SPILLER FOR RIDDLE:

Tyskland Max «StormF» Schaller (Top)
Slovenia Matic «Premk» Premk (Jungle)
Norge Adam «Lider» Ilyasov (Mid)
Norge Mathias «Tide» Kruse (ADC)
Norge Dennis «Denden» Bui (Support)

I sluttspillets andre semifinale møtes Riddle og Epiphany Bolt. Sist gang lagene spilte mot hverandre, endte det i uavgjort, noe som kan antyde at det kommer til å bli et ekstremt jevnt oppgjør. Nylig viste imidlertid Riddle seg frem fra sin sterkeste side, da de både vant League of Legends-turneringen på The Gathering og en oppvisningskamp mot danske Magistra.

Trener i Riddle, Torbjørn Berg har sørget for at alle forberedelser er unnagjort før semifinalene
Trener i Riddle, Torbjørn Berg har sørget for at alle forberedelser er unnagjort før semifinalene Foto: Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Trener i Riddle, Torbjørn Berg forteller Gamer.no at spillerne hans har gjennomført forberedelser på vanlig vis, og at de stiller mer enn godt nok forberedt til semifinalen mot Epiphany.

– Vi forbereder oss til semifinalen slik som vi ellers gjør før alle andre kamper. Vi gjennomfører treningskamper, og jeg ser på opptak av motstandernes tidligere kamper. Vi kommer til å vinne mot Epiphany fordi vi har en meget god strategi klar til kampen. Jeg føler vi er meget godt forberedt til å kunne svare på alt Epiphany kan finne på å gjøre, i tillegg til at jeg fortsatt ikke har deltatt i en sesong av Telenorligaen uten å være i finalen.

Etter seieren på The Gathering, gikk Riddles Support-spiller Dennis «Denden» Bui hardt ut mot Sprutnoobs-spillerne, og trakk frem Celestial Gamings Jungle-spiller Kristian «Lifting» Næsgaard som en av ligaens fremste i sin rolle. Til tross for dette, er ikke Riddle-trener Berg i tvil om hvem de kommer til å møte i en eventuell finale.

– Med 99 prosent sannsynlighet kan jeg si at vi forventer å møte Sprutnoobs i finalen. Med mindre alle spillerne deres mister tilkoblingen, tror jeg de vinner, rett og slett fordi de er bedre spillere, sier han til Gamer.no.

DISSE SPILLER FOR EPIPHANY:

Sverige Gustav «Xyraz» Blomkvist (Top)
Norge Adrian «Dipzey» Kjellesvik (Jungle)
Norge Sondre «Tivity» Afdal (Mid)
Norge Nikolai «Mood» Martinsen (ADC)
Norge Omid «Touch» Rosander (Support)

I motsetning til et tilsynelatende godt forberedt Riddle-lag, virker det som om Epiphany-spillerne tar lett på semifinalen. Kaptein og Support-spiller i Epiphany, Omid «Touch» Rosander kan nemlig fortelle Gamer.no at laget ikke har avholdt noe særlig til forberedelser, men at de er selvsikre før oppgjøret.

– Vi har ikke forberedt oss noe særlig. Vi går inn i kampen selvsikre og vinner den på bedre individuelt spill. Dersom vi når finalen, kommer vi nok til å møte Sprutnoobs.

Omid «Touch» Rosander i Epiphany Bolt har hatt en rolig oppkjøring før Telenorligaens sluttspill.
Omid «Touch» Rosander i Epiphany Bolt har hatt en rolig oppkjøring før Telenorligaens sluttspill. Bilde: Eivind Von Døhlen/Gamer.no
  • Tid: 7. mai 2017 - 19:00
  • Spill: League of Legends
Telenorligaen: League of Legends - våren 2017 - sluttspill 1. divisjon Gå til kampsiden
  • Tid: 7. mai 2017 - 19:00
  • Spill: League of Legends
Telenorligaen: League of Legends - våren 2017 - sluttspill 1. divisjon Gå til kampsiden

Kommentarer (0)

Forsiden akkurat nå

Til toppen