Telialigaen – League of Legends

– I den første kampen fikk vi alt vi ville ha

Vikings Håkon «Koolberg» Solberg var fornøyd etter poengdeling mot så langt suverene Riddle søndag kveld.

Håkon «Koolberg» Solberg og Viking fikk et godt resultat.
Sindre Stien/Good Game

Søndag kveld skulle topplagene Riddle og Viking møtes til dyst i Telialigaen. Riddle hadde vært laget som hadde imponert aller mest før pausen, men Viking var også ubeseiret før dette oppgjøret. Kveldens kamp levde opp til forventningene med mye bra spill fra begge lag, og lagene dominerte hver sin kamp.

SLIK ENDTE FJERDE RUNDE AV TELIALIGAEN - LEAGUE OF LEGENDS

Vis mer

Domino - GamerGrotta 1-1
Fact Revolution - Bifrost 2-0
Nordavind - Celestial 2-0
Vanir - Dreamz 2-0
Viking - Riddle 1-1

Se resten av kampene i terminlisten »

I det første oppgjøret var det ingen tvil om at det var Viking som styrte spillet. De kontrollerte alt som kunne kontrolleres, og ble det første laget i 2020 som stakk av med ett poeng mot Riddle. I kamp to var Riddle på et nytt nivå, og dominerte det som kunne domineres i kart to. Spesielt Andreas «Yupwulf» Brustad som dominerte mid-lanen sin uten å dø på kart to. Før kampen ble det spådd av kommentator Julian Nash at mid-lanerne ville kunne avgjøre kampen.

Se kampen i opptak på vår Twitch-kanal »

LES MER: – Viking har vist svakhetstegn

Slik ser tabellen ut etter fire spilte runder.
Telialigaen.no

– Vi taper og vinner som et lag

Henrik «Waldan» Bratlie forklarer at Riddle hadde en plan for hvordan de skulle spille i den første matchen, men underveis i heltevalget så gikk det mer Vikings vei, som satte Riddle i en kinkig posisjon før starten.

DISSE SPILLER FOR RIDDLE

Vis mer

Tom «Nijhuis» Nijhuis (Top)
Henrik «Waldan» Bratlie (Jungle)
Andreas «Yupwulf» Brustad (Mid)
Noman «Nomi» Ahmad (ADC)
Dennis «Denden» Bui (Support)

– Vi gikk inn i første matchen med en klar plan om hva vi skulle gjøre. Dessverre hadde vi et dårlig heltevalg. Viking fikk velge så og si akkurat det de ville spille. Største vendepunktet (i den kampen journ. anm.) var vel da «Sharp» tidlig bestemte seg for å gamble, det satte oss litt tilbake. Vi var ikke helt klare for den, men det er noe vi som lag kan jobbe med for å bli bedre i fremtidige kamper, sier han før han legger til.

– Jeg er stolt av laget som holder motet oppe, og selv om det så grått ut tidlig, klarte vi å holde oss inne i kampen lenger enn forventet, og vi viste mange livstegn underveis.

Den litt uortodokse starten, samt heltevalget, gjorde at den første kampen ikke ble som planlagt for Riddle, men «Waldan» syns hans egen prestasjon var grei tross tidlige problemer.

– Jeg synes selv jeg spilte ganske greit. Det var selvfølgelig vanskelig å komme tilbake inn i matchen etter den gamblingen, men som et lag klarte vi å hente oss inn igjen. Vi taper og vinner som et lag, og det viste seg spesielt i den andre kampen. Der var det enveiskjøring fra start til slutt.

– Fikk alt vi ville

Håkon «Koolberg» Solberg var godt fornøyd med hvordan den første kampen gikk, og det var ikke mye som kom overraskende på Viking til den kampen. Selv heltevalget til den andre kampen gikk som forutsett sier han.

Les også
Apeks vant TV 2-kvalifisering - klare for stor europeisk turnering

DISSE SPILLER FOR VIKING

Vis mer

Håkon «Koolberg» Solberg (Top)
Alexander «HHNeverLucky» Hegland Fedde (Mid)
Magnus «lil ambivert» Hornnes (ADC)
Geir «Eskii» Nilsen Lie (Support)
Anders «Sharp» Lilleengen (Jungle)

– I den første kampen fikk vi alt vi ville ha, og de fleste duellene var forventet. At «Nijhuis» spiller Vayne kom ikke som en overraskelse for oss, selv om det betydde at vi fikk to veldig dårlige linker i side-lane. Kampen gikk stort sett som den skulle, og vi klarer å skape nok kaos tidlig så vi fikk scalet uten problemet. Det eneste overraskende var at de spilte Taliyah og Pantheon mid og jungle i stedet for bot-lane.

Håkon «Koolberg» Solberg og Viking fikk et godt resultat.
Sindre Stien/Good Game

– Til den andre kampen forutså vi de fleste av prioriteringene til Riddle i valget, men at de kom til å ganke top hundre ganger ga ikke så mye mening. Det fungerte dog veldig godt for dem, og «Yupwulf» sin LeBlanc var solid som alltid, så vi kunne ikke gjøre så mye med det, forklarer «Koolberg».

Viking er fortsatt ubeseiret, men står fortsatt bare med én seier. De siste tre kampene har endt med uavgjort, og neste helg venter serieleder Nordavind. En kamp som blir umulig å forberede seg til, skal vi tro Håkon «Koolberg» Solberg.

– I fjorårets sesong tok jeg Celestial til sluttspill med bare uavgjort, så foreløpig ligger vi veldig foran skjemaet. Nordavind har 142 spillere i laget, så det blir umulig å forberede noe skreddersydd til søndagens kamp. Vi kommer derfor til å fokusere på oss selv denne uka, og heller skreddersy en plan mot dem i sluttspillet, forklarer han før han spår neste helgs batalje.

– Neste søndag taper vi den første kampen, men vinner den andre for da vet vi hvem vi spiller mot, avslutter Solberg.

Siste fra forsiden