I Fallout Shelter skal du styre ditt eget «vault»

Bethesda lanserte mobilspillet under nattens pressekonferanse.

Fallout Shelter.
Bethesda

Midt i visningen av Fallout 4 tok Todd Howard, sjef i Bethesda Game Studios, en kort pause for å fortelle om et helt nytt mobilspill.

Fallout Shelter. (Bilder: Bethesda).

Spillet heter Fallout Shelter, og her skal du bygge og styre ditt eget «Vault». Det er gratis, du trenger ikke internettilkobling og det er heller ingen lange byggetider eller betalingsvegger du presses til å kjøpe deg fri fra. Gledelig er det også at spillet er ute allerede nå til iOS. Howard nevnte ingenting om hverken Android eller Windows Phone på dette tidspunktet.

Inspirert av XCOM og SimCity

Todd Howard fortalte at Fallout Shelter henter mye inspirasjon fra spill som XCOM, SimCity og FTL, der det blander basebygging og menneskesimulering. Du skal bygge mange forskjellige rom som gir en rekke ulike bonuser til innbyggerne i hvelvet ditt. Bygger du for eksempel en bar gir det deg karisma, mens et klasserom øker intelligens for figurene.

Et klasserom. (Bilde: Bethesda).

Innbyggerne dine går opp i nivå, og du kan kle de opp med nye klær samt utstyre de med våpen. Deretter kan du sende de ut på oppdrag i ødemarken. Beboerne dine kan også få barn, etter en kort og effektiv liten tur på bakrommet.

Nye gjenstander til basen og folkene dine blir levert i lunsjbokser, som er det eneste du kan kjøpe ekstra av med egne penger.

Lyst på mobilspillanbefalinger?
Vi har flere hundre mobilspillanbefalinger å komme med »

Trailer til Fallout Shelter. (Video: Bethesda)

Siste fra forsiden