Dota 2 - The International 2014

I helgen begynner siste ledd i kvalifiseringen til The International 4

På lørdag er det europeerne som skal kjempe om en plass i tidenes største Dota 2-turnering.

Dota 2-kvalifiseringene ender på tirsdag.
Valve

Disse lagene skal kjempe i kvalifiseringen i Europa-regionen

NEXT.kz
MYM
Virtus.Pro
Team Coast
hehe united
Mousesports
RoX.KIS
Aware Gaming
Relax
Power Rangers

På lørdag begynner siste del av kvalifiseringen til The International 4. Da er det de europeiske lagene som skal kjempe om innpass til turneringen med den største premiepotten noensinne i e-sport.

Dette er en region uten mange nykommere, og det er ikke like stor mulighet for å få en underdog på pallen slik et har vært i de tre tidligere regionene. Til gjengjeld er det gjennomsnittlige nivået veldig høyt, og det blir nok av underholdende kamper å følge med på de neste fire dagene.

Sendingen starter klokken 12:00 norsk tid på lørdag og varer ut tirsdagen. Kampene kan du se nederst i artikkelen.

Høyt nivå

I motsetning til de andre kvalifiseringene har Europa et flertall av kjente profesjonelle lag. I tillegg har mange av de mindre kjente lagene deltatt i, og vunnet, større turneringer.

Dette kommer av at Europa har et av de beste miljøene innenfor Dota 2 når det kommer til organiseringer og turneringer. Det er turneringer og ligaer, både store og små, som pågår nesten ukentlig. Kjente lag er ofte å se i disse turneringene, noe som gir en del oppmerksomhet til de mindre kjente lagene som konkurrerer. Samtidig er det mange sponsorer som er veldig villige til å spytte inn litt penger i lag som imponerer.

I denne delen av kvalifiseringen har vi to eksempler på dette med Team Dog og Monomaniacs. Sistnevnte har vært et veldig ferskt lag som viste imponerende tendenser, og ble belønnet med sponsing av Team Coast. Team Dog består på sin side av flere kjente spillere, og etter imponerende oppvisninger i blant annet Dreamleague ble de sponset av e-sportkjempen Mousesports.

Europa er regionen du vil følge med på om du vil se spillere og lag med et generelt høyt nivå, og vinneren av denne kvalifiseringen kan godt være blant de som hevder seg når The International 4 inntar Seattle i juli.

Høydepunkter

Som sagt så er det mange kamper å velge mellom. Mousesports er kanskje favorittene til å vinne, og det er definitivt verdt å følge med på deres tur gjennom kvalifiseringen. Ellers kan erfarne lag som Virtus.Pro og RoX.Kis virkelig hevde seg og imponere gjennom kampene.

Grunnet stort engasjement ble delmålene utvidet.

Selv om regionen hovedsaklig består av kjente lag er det en del mindre profilerte lag som kan overraske. Blant disse er Team Coast, et fremadstormende skandinavisk lag med stort potensiale, samt hviterussiske Power Rangers som har vist potensiale mot lag som tidligere The International-vinnere Na'Vi.

Nye delmål

Les også
Heftig turnering med over 600 000 kroner i potten starter fredag

Tidligere i uken ble 13. og siste delmål i folkefinansieringen nådd etter bare 12 dager. Dette vil si at årets premiepott er i skrivende stund over 38 millioner kroner, og Valve har sett seg nødt til å legge til flere delmål. Denne gangen blir siste mål innfridd når finansieringen når 60 millioner kroner, et mål som tidligere hadde virket fullstendig uoppnåelig.

Siste fra forsiden