StarCraft II

I kveld skal «Snute» kjempe om avansement i WCS

Klarer han å bli blant de 16 beste i Europa?

Stillbilde fra en kamp mellom «Snute» og «Alicia» i WCS 2013.
MLG, Blizzard

Klokken 18:00 i kveld skal Jen «Snute» Waaler kjempe om å komme blant de 16 beste spillerne i Europa i den offisielle StarCraft II-ligaen, World Championship Series. I gruppespillet møter den velkjente StarCraft II-spilleren først tyskeren Dennis «HasuObs» Scneider, og selv om det forventes et jevnt oppgjør er nordmannen utpekt som favoritt til å ta kampen.

Jens «Snute» Aasgaard spiller i kveld. Bildet er fra en Gamer's Paradise-turnering i 2012.

Dersom Snute tar seieren blir han antageligvis nødt til å møte koreanske Jung «MVP» Jong Hyun. Den kjente spilleren kan nok stikke kjepper i hjulene for Snute, men siden de to beste fra gruppen avanserer videre har nordmannen en god mulighet til å komme seg videre, selv med tap her.

Sistemann i gruppen, franskmannen Sébastien «FireCake» Lebbe er kanskje den vanskeligste å spå. Utenom deltakelse i fjorårets WCS har ikke Zerg-spilleren mye turneringsspill under beltet, og det er derfor ikke godt å si hvordan han står ved siden av de resterende spillerne.

Kampene kan du se på World Championship Series' nettsider, eller bruke videovinduet nederst i artikkelen.

Over og ut for «TargA»

Med Norges andre WCS-håp, Kristoffer «TargA» Marthinsen, har det dessverre ikke gått så bra i WCS. Nordmannen røk ut da han tapte begge kampene sine i gruppespillet forige uke. Dermed rykker han ned til Challenger League, og må kjempe seg opp til Premier League igjen når sesong 2 begynner senere i år.

Snute og TargA har for øvrig møtt hverandre gjentatte ganger de siste ukene. De kjempet begge i finalsen i StarCraft II-turneringer under LAN-et Nemean og bLAN, og møttes igjen i finalen Norwegian Star League i regi av SC2.no forrige uke. Alle tre gangene har Snute kommet seirende ut av oppgjørene, men TargA har gjort god motstand.

Snart sparker vi i gang vår egen liga i strategispillet:
Det er fremdeles mulig å bli med i SteelSeries StarCraft League »

Siste fra forsiden