StarCraft II - DreamHack Open

I morgen smeller startskuddet for DreamHack Open

Første by ute er Bucuresti der 150 000 kroner venter i premiepotten.

Bilde fra DreamHack Open-sluttspillet i fjor.
Helena Kristiansson, esportphoto.com

Lørdag går startskuddet for StarCraft II-turneringen DreamHack Open av i Romanias hovedstad Bucuresti. Her skal 150 000 kroner fordeles blant de åtte beste spillerne, der vinneren stikker av med 60 000 kroner.

Verdensturné

Etter Bucuresti går turen til Valencia, Moskva og til slutt Stockholm, der det skal spilles både i juni og september, og alle disse turneringene har samme regler og premiepott som Bucuresti.

DreamHack Open lar amatører bryne seg på proffene.

Under hver turneringsstopp har 96 spillere muligheten til å delta, og siden det er åpen påmelding kan det bli en spennende blanding av profesjonelle og amatører. De fire beste spillerne fra hvert stopp går videre til DreamHack Winter, og etter de fem turneringene er det 20 spillere som til slutt ender opp i Stockholm i november. Her er premiepotten på 450 000 kroner, og 180 000 av disse går til førsteplassen.

Å vinne DreamHack er kanskje ikke et reelt mål for amatørene, men det å ha muligheten til å spille mot verdens beste er sikkert et fint trekkplaster for de fleste som melder seg på. Samtidig kan det hende kampen blir kommentert mens den blir vist direkte, noe som trolig er en veldig stor bonus.

StarCraft på TV

Turneringene kommer til å bli vist på DreamHack sin twitch.tv kanal som du kan se nederst i artikkelen, og SVTplay.se, i tillegg til at finalen under DreamHack Winter vil bli vist live på TV-kanalen SVT, Sveriges versjon av NRK. DreamHack og den svenske TV-kanale har for øvrig samarbeidet over lengre tid, og 2014 markerer fem år med samarbeid mellom disse to organisasjonene.

DreamHack sier de planlegger å forandre på hvordan sendingen gjennomføres, ved å tilføre et større antall kommentatorer og personligheter. Dette skal være med på å presentere StarCraft II-kamper på en måte som aldri er blitt vist før, men de utdyper ikke videre hva dette innebærer.

Om du vil ha en fullstendig oversikt over datoer og turneringsformat kan du finne det på den offisielle nettsiden for turneringen.

Siste fra forsiden