I nettrollespillet ArcheAge står valgfrihet i fokus

I nettrollespillet ArcheAge står valgfrihet i fokus

Det nye spillet fra Lineage-skaperen har over én million påmeldte til den lukkede betatesten.

Trion Worlds

Jake Song, mannen bak det nettbaserte rollespillet Lineage, har de siste seks årene jobbet med ArcheAge. Nå er han og Songs XLGames endelig klare for å bringe sin nyeste storsatsning i nettrollespillsjangeren til det vestlige markedet, etter at spillet først ble gitt ut i Asia i fjor.

Lukket betatesting av ArcheAge begynte forrige uke, og over en million spillere strømmet til i håp om å få delta. Den første delen av testingen, kalt «A Brighter Age», ble fullført på mandag, men utviklerne har lovet at håpefulle spillere vil få flere muligheter til å besøke spillets unike verden i ukene som kommer.

Fleksibel spillestil

I ArcheAge begynner du på et av to kontinenter, Nuia eller Harihara, og veien derfra er opp til hver enkelt spiller. Skaperne lover å fjerne mange av de begrensningene som vanligvis er å finne i nettrollespill, og spillere oppfordres til å skape sine egne historier.

De tradisjonelle rollespillklassene er borte, og et fleksibelt nivåsystem lar spillere utvikle figurene sine slik de vil. ArcheAge har noe for enhver spillestil, enten du liker å slåss mot hver eneste fiende du møter eller foretrekker å bo på en gård der du passer kyr og sauer. Utforsk en verden uten definerte soner, der kampen om naturens dyrebare ressurser blir kjempet både til lands og til vanns.

Spillerstyrt verden

Bygg dine egne slott i ArcheAge.

Delta i beleiringer av spillerbygde slott eller store sjøslag som ikke bare påvirker landskapet, men også politikken. Kjøp og salg av ressurser er kraften som driver ArcheAge, og dyktige forhandlere kan ta kontroll over spillets økonomi. Den spillerstyrte verdenen har til og med et rettsystem der man kan bli innkalt til jurytjeneste for å dømme andre spillere som har brutt loven.

ArcheAge blir gratis å laste ned og tilbyr mikrotransaksjoner istedenfor et månedlig abonnement. Trion jobber mot en lanseringsdato i slutten av 2014, men vil du prøve det allerede nå kan du melde deg på til spillets beta.

Abonnementmodellen for MMO-spill er enda ikke helt død:
The Elder Scrolls Online har angivelig 772 000 abonnenter »

Siste fra forsiden