I Portal 2-modifikasjonen Aperture Tag tar portalene en pause

I stedet skal du løse gåter med geléen fra storspillet.

Blå og rød gele er hovedfokuset i Aperture Tag.
Aperture Tag Team

Ettersom mange av gromjentene og -gutta hos Valve bruker sommermånedene på å være verter for årets massive Dota 2-kalas – The International-turneringen – er det hyggelig å se at noen andre tar på seg ansvaret for å utvikle mer spill.

Aperture Tag: The Paint Gun Testing Initiative har 27 nye brett.

En gjeng spillfans som ikke fikk nok av utviklerens lek med geléen som sørget for spretting og isglatt skøyting langs bakken i Portal 2 har utviklet en modifikasjon kalt Aperture Tag: The Paint Gun Testing Initiative. I modifikasjonen utforsker de denne mekanikken videre. Med Valves velsignelse har de laget 27 nye brett som loser deg gjennom en egenprodusert historie, komplett med eget stemmeskuespill, nye figurer og et egen brettutviklingsverktøy.

Det interessante er at spilleren tilsynelatende ikke får legge ned egne portaler denne gangen, men må klare seg med de som allerede er plassert ut i spillverdenen. I stedet ligger hovedfokuset på å finne løsninger med geléen.

Med røtter i studentspill

Modifikasjonen ble utvilsomt inspirert av studentspillet Tag: The Power of Paint som Valve la sin elsk på etter at det kom ut i 2009. Faktisk hyrte spillutvikleren inn gjengen bak det spillet den gang, og implementerte mekanikken inn i Portal 2. I bunn og grunn gikk studentspillet ut på mye av det samme som modifikasjonen synes å ta sikte på.

Modifikasjonen har fått en del kritikk.

Vel å merke har modifikasjonen fått en del kritikk av Steam-brukerne som har spilt det. Mange lister opp at de forventer en mer blankpolert opplevelse når utvikleren velger å ta betalt, mens andre går spillet mer i sømmene og synes mekanikkene gjør gåteløsningen frustrerende. De positive tilbakemeldingene er interessant nok helt uenige, og nevner godt design som en av bærebjelkene i opplevelsen.

Aperture Tag: The Paint Gun Testing Initiative kan kjøpes til Windows eller Mac via Steam, og krever at du har Portal 2 installert.

Selv tre år etter utgivelse er Valves portallek et knallsterkt spill.
Vår anmelder var svært fornøyd med Portal 2 den gang »

Siste fra forsiden